Велика Британія передала ЗСУ далекобійні ракети Storm Shadow, – CNN

Велика Британія передала Україні крилаті ракети дальнього радіусу дії Storm Shadow напередодні майбутнього контрнаступу.

Про це в четвер, 11 травня, інформує CNN.

Як зазначається, Київ запевнив Лондон, що ці ракети будуть використовувати лише в межах суверенної території України, а не для ударів по території Росії.

Storm Shadow є “справжньою зміною правил гри з погляду дальності дії”, – сказав американський військовий посадовець, який обіймає високу посаду.

Так, ці ракети надають ЗСУ можливості, про які вони просили з самого початку війни, додав він.

Storm Shadow – це крилата ракета великої дальності, спільно розроблена Великою Британією і Францією. Зазвичай її запускають з повітря.

З дальністю стрільби понад 250 км або 155 миль вона лише трохи поступається 185-мильній американській армійській системі класу “земля-земля” (ATACMS).

Напередодні Велика Британія заявила про готовність передати Україні ракети великої дальності, які США поки відмовляються надавати.

Ба більше, в одному з секретних документів, які були “злиті” в соцмережі через платформу обміну повідомленнями Discord, розвідка США підтвердила, що Лондон планує надіслати Києву невизначену кількість ракет Storm Shadow разом із британським персоналом.

Читайте також:
У Росії за квітень завербували понад 10 тисяч в’язнів на війну в Україну, – британська розвідка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна