Лондон готовий передати Києву далекобійні ракети

Велика Британія готова передати ЗСУ ракети великої дальності, які США поки відмовляються надавати.

Про це 8 травня повідомляє The Washington Post.

В опублікованому очолюваним Великою Британією Міжнародним фондом для закупівлі зброї для України 2 травня повідомленні міністерство оборони Сполученого Королівства висловило зацікавленість у наданні боєприпасів, здатних завдавати удари дальністю до 300 кілометрів.

Однак Лондон не надав інформації про терміни поставок, тип, або кількість майбутього озброєння, оскільки остаточне рішення ще не прийняте.

Водночас така заява є суттєвим кроком до того, щоб Велика Британія почала надавати Україні озброєння, що відповідає характеристикам крилатим ракетам Storm Shadow повітряного базування, які можуть бути встановлені на українські реактивні літаки радянського виробництва та досягати території РФ.

Видання також зазначає, що в одному з секретних документів, які були “злиті” в соцмережі через платформу обміну повідомленнями Discord, розвідка США підтвердила, що Лондон планує надіслати Києву невизначену кількість ракет Storm Shadow разом із британським персоналом.

Читайте також:
Польща відправила ЗСУ 10 винищувачів МіГ-29

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна