Цієї ночі РФ здійснила наймасовіший удар по Києву з початку війни, – Кличко

Вночі у понеділок, 8 травня, Росія вчинила наймасовішу атаку на Київ з початку війни.

Про це вранці заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телеканалу “Київ”.

“Це наймасовіша атака, з початку війни, на наше місто. Всі дрони були збиті. Завдяки ППО, ніхто не загинув. П’ять людей поранені, їх життю нічого не загрожує. Є пошкодження будинків, дитячих садочків та шкіл”, — сказав Кличко, якого цитує сайт НВ.

За словами мера, комісія проведе аналітику пошкоджень.

“Місто зробить все можливе, щоб якнайшвидше відновити будинки. На сьогодні безпека — це найголовніше питання”, — сказав він.

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Facebook, що внаслідок падіння уламків в одній з громад області є незначні пошкодження приватного будинку. Ще в одній з громад пошкоджені лінії електромереж. Крім того, за попередніми даними в декількох громадах внаслідок падіння уламків безпілотників було займання сухої трави. Пожежі оперативно ліквідовані.

Нагадаємо, що в ніч на понеділок, 8 травня, у повітряному просторі Києва було виявлено та знищено понад 30 БпЛА. Травмовано п’ятьох людей, уламки впали на житловий будинок і злітну смугу аеропорту “Жуляни”. Повітряна тривога тривала понад три з половиною години.

Читайте також:
Під час нічної атаки дронів на Київ травмовано п’ятеро людей, пошкоджено автомобілі та житловий будинок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна