Зеленський зреагував на заклик Медведєва його вбити

Президент Володимир Зеленський відреагував на заклик голови ради безпеки Росії Дмитра Медведєва про те, щоб його «фізично усунути».

Про це він сказав на пресбрифінгу в Нідерландах у четвер, 4 травня.

Зеленський зазначив, що зараз Росія демотивована на полі бою, також немає сильного суспільства, яке б підтримувало рух російських військ уперед.

“Ми бачимо різні радикальні групки, які розмахують там чимось ядерним, закликають щось зробити проти нашої країни… Це не цікава тема. Ми не будемо спілкуватися з такими людьми ні про що. Я думаю, їм [росіянам] треба подумати, як змінити клімат у їхній власній країні, свій режим, а після того вони зможуть своє суспільство підготувати до будь-яких дипломатичних можливостей завершення цієї війни”, — відповів Зеленський.

Напередодні Росія заявила, що українська сторона в ніч проти 3 травня нібито намагалася завдати удару дронами по Кремлю. У соцмережах поширилося відео, як дрони наближаються до будівлі Сенатського палацу, після чого там стається вибух. Як стверджують, постраждалих немає.

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило в атаці Кремля безпілотниками «київський режим» і пригрозило відповіддю.

Заступник голови ради безпеки РФ, експрезидент країни Дмитро Медведєв заявив, що після цієї атаки «не залишилося жодних варіантів, крім фізичного усунення Зеленського та його кліки».

Президент України Зеленський відкинув звинувачення та повідомив, що Сили оборони бережуть зброю та боєприпаси для захисту українських територій.

Читайте також:
За “атаку” на Кремль: депутати РФ закликають вдарити по резиденції Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна