Прапор Сил спецоперацій ЗСУ продали у США за 185 тис. грн

Український ветеранський фонд Мінветеранів на благодійному заході в столиці США, Вашингтоні, зібрав більш як 700 тисяч гривень на проєкти для ветеранів та їхніх родин в Україні.

Про це “Новинарні” повдіомили в пресслужбі УВФ.

Благодійний вечір із “тихим” аукціоном “Герої підтримують героїв” відбувся 20 квітня.

“Особливою частиною заходу став виступ відомого українського скрипаля та військового – Мойсея Бондаренка, чиї виступи з передової надихають тисячі людей у всьому світі. Також на вечорі пройшов аукціон, де розігрувалися картини українських захисників, листівки з підписами українських військових та ін. На торгах вдалося залучити близько 700 тисяч гривень для підтримки ветеранів та їхніх родин”, – розповіли в фонді.

Захід було організовано в рамках візиту делегації Міністерства у справах ветеранів на чолі з Юлією Лапутіною, а також Українського ветеранського фонду.

До складу делегації увійшли українські ветерани Мойсей Бондаренко та Олександр Голопотелюк.

Ветеран Олександр Голопотелюк

“Сполучені Штати Америки мають найдовший у світі досвід щодо розбудови ветеранських політик. Ми залучаємо їх найкращі практики, які зможуть задовольнити потреби наших ветеранів”, – заявила під час заходу міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Міністр у справах ветаранів Юлія Лапутіна

“Організація такого заходу – це не про “зібрати гроші”. Ми налагоджуємо контакти з представниками американського Конгресу, інших урядових та неурядових установ, бізнесу. З часом це дозволить відкрити ширші перспективи й можливості для наших ветеранів. А ще світ стає однією великою ветеранською комьюніті, коли ми всі між собою знайомі через одне рукостискання”, – наголосила Наталія Калмикова, виконавча директорка Українського ветеранського фонду.

Очільниця Українського ветеранського фонду Наталія Калмикова

Найбільше грошей вдалося зібрати продажем прапора Сил спеціальних операцій. Його придбали за 185 тисяч гривень.

Найдорожчий лот аукціону – прапор ССО

Другим по вартості лотом став прапор “Борсуків” – окремого батальйону морської піхоти. Його відвідувачі заходу придбали за 130 тисяч гривень.

Читайте також:
Ветеран 206-го батальйону ТрО Артем Мороз на протезах подолав 5 км на Бостонському марафоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна