Ветеран 206-го батальйону ТрО Артем Мороз на протезах подолав 5 км на Бостонському марафоні

Ветеран 206-го батальйону ТрО Артем Мороз, який сім місяців тому втратив обидві ноги, пробіг 5 кілометрів на Бостонському марафоні – одному з найпрестижніших марафонів світу.

Про це повідомила пресслужба 206-го батальйону територіальної оборони ЗСУ.

“Наш славетний боєць Артем “Тьомич” втратив ноги, але не силу духу. Він мріяв узяти участь в Бостонському марафоні, і ось результат: Артем – один із марафонців. Незважаючи на короткий термін загоєння ран, всупереч заборонам і пересторогам наш Тьомич пробіг марафон на протезах”, – написав батальйон на ФБ.

“Він мав би їхати на візку, і штовхати, працювати руками. Але він помінявся зі своєю асистенткою ролями, вона сіла на візок, а він використовував візок як опору та штовхав”, – розповіла про ветерана журналістка Марічка Падалко.

Бостонський марафон — один з найстаріших і найпрестижніших у світі марафонських забігів, найстаріший з марафонських забігів, що проводяться щорічно.
Член Асоціації міжнародних марафонів і пробігів і одночасно член ліги World Marathon Majors.
Перший раз марафон в Бостоні був проведений в День Патріотів в 1897 році.

Марічка Падалко, до слова, пробігла 42 кілометри на цьому марафоні.

Читайте також:
“Усі візки пороздавав. Хай я на протезах, але в кайф ходити самому”. Історія сапера-ветерана Олександра Фасолі, який і після важкого поранення потрібний Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна