“Борсуки” 503-го батальйону морської піхоти показали повне відео проходження смуги перешкод на берет

(обережно, може траплятися ненормативна лексика!)

 

До Дня морської піхоти України (23 травня) 503-й окремий батальйон морської піхоти ВМС ЗСУ оприлюднив повне відео проходження новачками підрозділу психологічної смуги перешкод, що необхідно для складання клятви морпіха та отримання штормового берета.

У відеосюжеті тривалістю понад годину, наданому “Новинарні“, показано всі етапи випробувань, чути накази командирів та коментарі новачків 503 обмп.

Щоб скласти присягу морського піхотинця у складі “борсуків”, цього тижня пройшли фінальний вишкіл близько шести десятків бійців. Серед них як новачки, хлопці й дівчата, так і вже досвідчені воїни, які з 2014-2015 років брали участь у бойових діях у складі інших силових структур, видів і родів військ.

Смуга перешкод довжиною 5 км передбачала великі фізичні та психологічні навантаження – подолання водойм і смуг перешкод, повзання в багні, під колючим дротом, штовхання КамАЗа, носіння колоди, штурм гори, стрільбу тощо.

Під час найважчих випробувань новачки, відповідаючи на питання, “що ви любите”, мусили скандувати: “Я люблю морську піхоту!”

Після цих випробувань навіть бувалі бійці визнавали, що переживають велике душевне піднесення.

Вручення штормових беретів маріупольським “борсукам” відбулося в селищі Мелекіне біля меморіалу героям-морпіхам.

Командир 503 обмп підполковник Вадим Сухаревський “Борсук” під час церемонії заявив: “Ті слова, які ви сьогодні вимовляєте, стоячи на правому коліні, той берет, який сьогодні буде натягнутий на вашу голову, – це символ того, що ви обрали для себе правильний шлях у житті. Що ви робите й будете робити на благо себе, своєї Батьківщини і нашого великого народу”.

“Пам’ятайте про три закони морської піхоти, про які я завжди говорю: морпіх завжди знає, де він знаходиться, морпіх завжди виглядає круто і навіть якщо морпіх не знає, де він знаходиться, він все одно має виглядати круто. І від сьогодні ви маєте повне право виглядати круто. Ви отримали берет морського піхотинця, тому – відбити, носити і пишатися!” – сказав герой АТО/ООС Сухаревський, який зробив перші постріли по російських окупантах у квітні 2014-го.

Читайте також:
Морпіх 36-ї бригади Кирило Потрас на протезі здолав психологічну смугу перешкод на берет. ФОТО

Ініціаторка акції “Весна на граніті” Ярина Чорногуз, яка стала до лав ЗСУ, пройшла випробування на берет морпіха

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.