Тернопільська міськрада заборонила “УПЦ МП” користуватися ділянкою з кафедральним собором

Міська рада Тернополя заборонила управлінню тернопільської єпархії т. зв. “Української православної церкви Московського патріархату” заборонили користуватися земельною ділянкою по вулиці Коновальця, 1 із кафедральним собором “МП”.

Рішення припинити право постійного користування цією землею прийняли в понеділок, 17 квітня, на позачерговій сесії міської ради в режимі відеоконференції. Про це повідомив на сесії міський голова Тернополя Сергій Надал, передає “Суспільне“.

Ідеться про землю, на якій розміщений кафедральний собор Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії та приміщення єпархії “УПЦ МП”. Площа цієї земельної ділянки – понад 0,5 гектара.

На позачерговій сесії Тернопільської міськради були присутні 40 депутатів. “За” припинення права постійного користування “УПЦ МП” земельною ділянкою на Коновальця, 1 проголосували одностайно.

Перед цим упродовж двох тижнів тернополяни протестували проти “УПЦ МП”. З плакатами, заляпаними червоною фарбою дитячими іграшками та простирадлами вони збиралися біля кафедрального собору.

Читайте також:
Хмельницька мерія відібрала в моспатріархату право на землю собору, де побили військового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна