Хмельницька мерія відібрала в моспатріархату право на землю собору, де побили військового

Хмельницька міська рада вирішила припинити право користування землею на території Свято-Покровського кафедрального собору, де священнослужитель УПЦ МП і віряни побили військового. Пісня інциденту собор перейшов до ПЦУ.

Рішення ухвалили у вівторок, 4 квітня, одноголосно 38 присутніх депутатів.

Зазначається, що перед пленарним засіданням усі рішення розглянули на земельній комісії.

“Ще шість земельних ділянок перебувають в приватній власності релігійних громад, на них міська влада впливу не має. Ще три – на території інших установ, це, зокрема, Міжрегіональна академія управління персоналом та Хмельницька обласна лікарня”, – розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, міська рада поверне право на користування земельнимими ділянками громадам за умови, якщо ті перейдуть до ПЦУ.

Місцеве видання vsim.ua повідомляє, що міськрада також припинили право постійного користування земельними ділянками для ще 11 храмів УПЦ МП.

Олександр Симчишин заявив, що в Хмельницькій громаді храмам моспатріархату всього належало 20 земельних ділянок.

Шість із них знаходяться в приватній власності. Тож міська рада не має повноважень приймати рішення стосовно цих земель. Ще на трьох земельних ділянках право користування ділянками для УПЦ (мп) в мерії припинили раніше.

Також ще три споруди Української Православної Церкви не мають земельних ділянок. Вони розташовані на території інших структур. Зокрема на територіях, що належать Міжрегіональної академії управління персоналом та Хмельницькій обласній лікарні.

“Сьогодні ми скасували право постійного користування на 13-ти земельних ділянках. На них розташовані споруди УПЦ (мп). Станом на сьогодні після підписання рішень УПЦ (мп) немає права користуватися цими земельними ділянками. Навіть у випадку звернення до суду з судовими позовами до рішень суду вони не мають права ними користуватися”, — пояснив мер.

Згодом ці храми, за словами мера Хмельницького Олександра Симчишина, можуть перейти до ПЦУ і право на користування земельними ділянками передадуть новим релігійним громадам – вже української церкви.

Читайте також:
Після бійки диякона з військовим громада кафедрального собору МП у Хмельницькому проголосувала за перехід в ПЦУ

Поліція порушила справу за фактом бійки з колишнім військовим у храмі “УПЦ МП” у Хмельницькому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна