Поліція порушила справу за фактом бійки з колишнім військовим у храмі “УПЦ МП” у Хмельницькому

У Свято-Покровському кафедральному соборі “УПЦ Московського патріархату” в Хмельницькому вранці 2 квітня священнослужитель і віряни побили військового.

Про конфлікт повідомив депутат облради Віктор Бурлик.

“На відео – військовий Артур Ананьєв який з початку повномасштабки добровольцем пішов на фронт в складі 19-го стрілецького батальйону. Отримав контузію та черепно-мозкову травму. Коли вся країна спостерігає за ситуацією в Лаврі, він сам пішов у московський храм, запитати: “Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в Московський патріархат?”.

На відео зафіксовано, як Ананьєва валять на землю, дають стусанів, тягнуть із церкви.

Поліція відкрила провадження за фактом конфлікту.

Речниця управління Нацполіції в Хмельницькій області Вікторія Тимощук розповіла сайту “Всім“, що о 10:20 годині у Свято-Покровському соборі, який знаходиться по вулиці Володимирська, 113 під час богослужіння 26-річний чоловік розпочав конфлікт зі священиком. Зі слів поліції, військовий у храмі “скинув зі столу на підлогу Євангеліє та “вчинив словесний конфлікт відносно священника, який читав молитовну літургію”.

Очевидці розповіли місцевим журналістам, що військовий, на їхню думку, є ініціатором конфлікту.

За фактом подій, які зафіксовані на відео, порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ – “хуліганство”. Наразі встановлюються усі обставини події, проводяться слідчо-оперативні заходи, прокоментувала “Суспільному” начальниця сектору комунікацій ГУ Нацполіції Хмельницької області Інна Глега.

Як розповів “Суспільному” командир 19-го стрілецького батальйону Вадим Кривоклуб, учасник бійки Артур Ананьєв наразі звільнений з військової служби за станом здоров’я.

Читайте також:
МЗС України відповіло на закид місії ООН, що обшуки в “УПЦ МП” можуть мати “дискримінаційний характер”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна