Після бійки диякона з військовим громада кафедрального собору МП у Хмельницькому проголосувала за перехід в ПЦУ

Першу молитва українською мовою прозвучала у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Хмельницький ввечері 2 квітня, при тому що вранці в неділю там проводила богослужіння “УПЦ Московського патріархату”. Службу правив військовий капелан ПЦУ Даниїл Тарнавський. За півтори години до цього на загальних зборах понад тисяча людей проголосували за перехід релігійної громади з УПЦ МП до ПЦУ, інформує “Суспільне“.

Близько півтори тисячі людей прийшли до будівлі на території собору, де перебували священники УПЦ МП. Вони скасовували вечірнє богослужіння, хоча парафіяни прийшли на службу. Перед тим уранці в соборі сталася бійка прибічників МП із військовим.

Увечері кількасот людей вимагали вигнати священника, зафіксованого на відео з побиттям чоловіка у військовій формі у соборі. Решта священників стояли на вході в споруду за ланцюгом поліцейських.

Поліція час від часу стримувала натиск натовпу, який вимагав, аби диякон вийшов, вибачився та сказав, що залишає службу.

Диякон до людей не вийшов. Голова ініціативної групи закликав присутніх реєструватися для проведення зборів з питання переходу релігійної громади собору в ПЦУ. Попередньо, 1235 зареєстрованих проголосували “за” це рішення. Таких, які голосували проти чи утрималися, не було.

Фото: Суспільне

Головою комісії з перереєстрації громади обрали Юрія Смаля. За його словами, поліція обіцяла охороняти рухоме й нерухоме майно громади.

Смалю передали ключі від храму, і комісія в складі чотирьох людей почала описувати майно. Документи понесуть в обласну військову адміністрацію для перереєстрації громади.

Читайте також:
Поліція порушила справу за фактом бійки з колишнім військовим у храмі “УПЦ МП” у Хмельницькому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна