Міністр Резніков таки підписав наказ про затвердження складу Громадської антикорради при МОУ

Міністр оборони України Олексій Резніков підписав наказ “Про затвердження складу Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України”. Ідеться про тих 15 кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів за результатами онлайн-голосування.

Про це ввечері в понеділок, 10 квітня, повідомляє пресслужба МОУ.

“Підписання наказу відбулося на підставі рішення, прийнятого Комісією із забезпечення проведення конкурсу з формування Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України на засіданні 31 березня 2023  року, і згідно з процедурою, яка була розроблена громадською ініціативною робочою групою та зафіксована у п. 18 Положення про Громадську антикорупційну раду при Міноборони”, – зазначили у відомстві.

Таким чином, скарги кандидатів, які програли, відкинуто.

Комісія на своєму засіданні 31 березня вирішила вважати обраними кандидатів до складу Громадської антикорради, які набрали найбільшу кількість голосів за результатами голосування, а саме:

1. Геращенко Олександр Володимирович – від ГО “Центр протидії рейдерству та корупції”;
2. Григорян Артак Володійович – від ГО “Всеукраїнське об’єднання “Автомайдан”;
3. Грушовець Євген Анатолійович – від ВГО “Асоціація правників України”;
4. Кальницький Віталій Володимирович – від ГО “АНТИКОРУПЦІЙНА СОКИРА”;
5. Кривошея Геннадій Григорович – від ГО “Разом проти корупції”;
6. Масюк Віталій Володимирович – від ГО “НОВА ЧЕСНА УКРАЇНА”;
7. Ніколаєнко Тетяна Володимирівна – від ГО “СОРОРІТАС“;
8. Оджиковський Віталій Олегович – від ВГО “Асоціація правників України”;
9. Остапенко Дмитро Миколайович – від ВГО “Асоціація правників України”;
10. Піонтковський Костянтин Анатолійович – від ГО “Всеукраїнське об’єднання “Автомайдан”;
11. Прудковських Віктор Вячеславович – від ГО “АНТИКОРУПЦІЙНА СОКИРА”;
12. Свірко Олег Станіславович – від ГО “СОРОРІТАС”;
13. Трегуб Олена Миколаївна – від ГО“Незалежна антикорупційна комісія”;
14. Шуба Анастасія Вадимівна від – ГО “АНТИКОРУПЦІЙНА СОКИРА”;
15. Ярова Богдана Едуардівна – від ГО “СОРОРІТАС”.

“Тож сьогодні наказом затверджено відповідний склад Громадської антикорради при Міноборони”, – зазначили в пресслужбі МОУ.

Установче засідання Громадської антикорупційної ради відбудеться найближчим часом після узгодження дати засідання з усіма обраними членами Ради.

У МОУ зазначили, що 5 квітня в оборонному відомстві відбулася зустріч представників громадськості щодо процесу формування Громадської антикорупційної ради.

“Під час зустрічі було повідомлено, що всі письмові звернення, що містили скарги та апеляції на результати голосування як від учасників конкурсу, так і від громадських організацій було розглянуто у встановленому порядку. За результатами зустрічі та наданих під час неї розробником сервісу контролю за підрахунком голосів громадської організації «Електронна Демократія» інформації щодо перебігу голосування було констатовано, що процес формування Громадської антикорупційної ради при Міноборони України відбувся без порушень. Ознак суттєвого впливу на результати загальнонаціонального інтернет-голосування, що могли вплинути або змінити підсумковий рейтинг кандидатів, не виявлено”, – наголосили на Повітрофлотському проспекті.

Передісторія

3 березня 2023 року міністр оборони Олексій Резніков видав наказ “Про Громадську антикорупційну раду при Міністерстві оборони України”, яка мала бути створена шляхом відкритого рейтингового інтернет-голосування громадянами України.

Про таке рішення було оголошено після корупційного скандалу, який розгорівся через публікацію у виданні “Дзеркало тижня” матеріалу Юрія Ніколова “Тилові пацюки Міноборони під час війни «пиляють» на харчах для ЗСУ більше, ніж за мирного життя”. В ньому йшлося про те, що Міністерство оборони закуповує продукти для військових за завищеними цінами.

Після цього заступник міністра В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку. Міністр Резніков підтримав його звільнення. Згодом Шаповалов отримав підозру від Державного бюро розслідувань. 2 лютого суд відправив його під арешт.

Офіс президента уже був погодив відставку самого Резнікова, однак потім у владній фракції “Слуга народу” повідомили, що це питання відкладене через залучення глави МОУ до “Рамштайну” та інших важливих питань міжнародної співпраці й постачання ЗСУ.

8 лютого Резніков заявив про “перезавантаження” антикорупційного управління та запровадження механізму громадського контролю в Міноборони.

24 березня відбулося онлайн-голосування за учасників громадської антикорупційної ради МОУ з-поміж 29 допущених кандидатів. Процедура була відкрита, і віддати голос за бажаного кандидата (або до 15 кандидатів) міг будь-який громадянин.

31 березня сайті були оприлюднені результати голосування, в якому взяли участь 41684 особи. “Рада набуде повноважень після ухвалення відповідного рішення Міноборони, про що буде повідомлено додатково”, — пообіцяли тоді в МО, вказавши, що отримали 10 скарг від кандидатів, які програли.

Читайте також:
Резніков заявив про “перезавантаження” антикорупційного управління МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна