Суд арештував ексзаступника МОУ Шаповалова

Печерський райсуд відправив під арешт ексзаступника міністра оборони України В’ячеслава Шаповалова, визначивши як альтернативу багатомільйонну заставу.

Про це 2 лютого повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

За клопотанням ДБР цього дня Печерський районний суд Києва обрав Шаповалову запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 402 мільйони 600 тисяч гривень.

Раніше співробітники ДБР за погодженням Офісу генпрокурора повідомили про підозру заступнику міністра оборони В’ячеславу Шаповалову, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ.

За даними слідства, Шаповалов лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн.

Шаповалов подав у відставку і був звільнений 24 січня на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для військових.

Читайте також:
Два топчиновники Міноборони отримали підозри за розтрату держкоштів, – ЗМІ

Заступником міністра оборони став В’ячеслав Шаповалов: хто це такий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна