Резніков заявив про “перезавантаження” антикорупційного управління МОУ

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив про “перезавантаження” антикорупційного управління та запровадження механізму громадського контролю після корупційного скандалу навколо Міноборони.

Про це він написав у Facebook 8 лютого.

“Щодо попередження і запобігання корупції. Діємо наразі по наступних напрямках. Перший – перезавантажуємо антикорупційне управління Міноборони, шукаємо кадри. Другий – формуємо громадський антикорупційний механізм, відкриті до співпраці”, – ідеться в дописі Резнікова.

“Резюме на вакантні посади в антикорупційному управлінні МОУ, а також заявки щодо долучення до роботи громадського антикорупційного органу можна надсилати на цю електронну адресу [email protected]”, – додав він.

Після цього одна з громадських організацій, які педалюють корупційні обвинувачення на адресу МОУ – “Центр протидії корупції” – заявила, що Міноборони запросило їх у “робочу групу для напрацювання питань щодо створення громадської антикорупційної ради”, але вони не планують брати участь у групі “з незрозумілими повноваженнями і метою”.

Контекст

Міністерство оборони підозрюють у неправомірному витрачанні коштів на закупівлях харчів для Збройних сил України.

21 січня видання “Дзеркало тижня” опублікувало матеріал журналіста із проєкту “Наші гроші” Юрія Ніколова, у якому стверджується, що за участі МОУ розкрадаються кошти на закупівлі харчів для ЗСУ. Зокрема, за словами журналіста, відомство нібито законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн за штуку, а картоплю замовили по 22 грн за кілограм, при цьому роздрібна ціна в магазині становить 8–9 грн.

У Міноборони заявили, що інформація про закупівлю харчування для армії за завищеними цінами розповсюджується з ознаками навмисних маніпуляцій та вводить в оману. У відомстві повідомили, що проводять внутрішню перевірку та готують матеріали до СБУ для проведення розслідування щодо поширення свідомо неправдивих даних.

Заступник міністра В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку. Міністр Резніков підтримав його звільнення. Згодом Шаповалов отримав підозру від Державного бюро розслідувань. 2 лютого суд відправив його під арешт.

Олексій Резніков сказав журналістам, що підозра не стосується харчування, а стосується абсолютно інших ситуацій, і з цим розбираються правоохоронці.

Офіс президента уже погодив відставку Резнікова, однак потім у владній фракції “Слуга народу” повідомили, що це питання відкладене через залучення глави МОУ до “Рамштайну” та інших важливих питань міжнародної співпраці й постачання ЗСУ.

Читайте також:
Скандал із закупівлями в МОУ: міністр Резніков готовий до відставки, але поки підсилить антикорупційний напрямок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна