Поліція розшукує іподиякона МП, який бив військового у Хмельницькому

Поліція Хмельницької області оголосила в розшук іподиякона так званої “УПЦ Московського патріархату” Ігоря Слободяна, який 2 квітня у Свято-Покровському кафедральному соборі в Хмельницькому побив колишнього військового Артура Ананьєва.

Відповідне сповіщення оприлюднили на сайті МВС у розділі “Розшук”, пише місцеве видання “Всім“.

Датою зникнення Ігоря Слободяна вказано 5 квітня. Цього дня правоохоронці оголосили прислужнику в московській церкві підозру за статтею про умисне легке тілесне ушкодження Кримінального кодексу.

Про зникнення підозрюваного іподиякона ще 4 квітня в ефірі телеканалу “Прямий” інформував депутат Хмельницької міської ради Олександр Василишин. За його словами, тоді було відомо, що Слободян “уже втік з України чи принаймні з міста Хмельницький”, тож повістку до слідчого вручали батькам.

Передісторія

Нагадаємо, 2 квітня стало відомо про сутичку у Свято-Покровському кафедральному соборі МП у Хмельницькому. Військовий Артур Ананьєв прийшов у храм та поставив питання: “Скільки людей ще має загинути, щоб люди перестали ходити в Московський патріархат?” Натомість іподиякон накинувся на бійця і зі своїми прибічниками виштовхував його та бив. Поліція порушила справу за фактом бійки, хоча спершу говорила про провокацію самого Ананьєва. Згодом стало відомо, що в цій справі відкрили додаткове кримінальне провадження – за ч. 1 статті 125 Кримінального кодексу України, про легкі тілесні ушкодження, заподіяні Ананьєву.

Увечері 2 квітня громада кафедрального собору МП у Хмельницькому проголосувала за перехід в ПЦУ, у храмі відбулося перше богослужіння українською мовою. На бійку відреагували в мерії та ОВА. Відбулися “релігійні” сесії. Депутати припинили користування “УПЦ МП” усіма земельними ділянками на території громади.

Після інциденту в храмі Хмельницького по всій Україні покотилися хвилі зборів релігійних громад з вимогою переходу з моспатріархату в лоно ПЦУ.

Читайте також:
Московський патріархат заборонили на всій території Хмельницької області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна