Московський патріархат заборонили на всій території Хмельницької області

Хмельницька обласна рада на позачерговій сесії ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ московського патріархату на території області.

Про це повідомляє Хмельницька обласна рада у вівторок, 4 квітня.

“Депутати обласної ради одноголосно прийняли рішення “Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Хмельницької області”, яким заборонили діяльність Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрована як Київська митрополія Української православної церкви) на території Хмельницької області”, – йдеться у повідомленні.

Також цим рішенням запропоновано Президентові України визначити законопроєкт “Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій” як невідкладний – для його позачергового розгляду Верховною Радою України.

Окрім того, облрада рекомендувала органам місцевого самоврядування Хмельниччини здійснити заходи з проведення інвентаризації земельних ділянок, що перебувають в користуванні УПЦ МП, із подальшим припиненням права користування на них шляхом прийняття відповідних рішень.

Депутати також ухвалили звернення до Кабінету міністрів щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які не виконують вимог законів України.

Читайте також:
Хмельницька мерія відібрала в моспатріархату право на землю собору, де побили військового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна