Не лише Случовськ: ГУР МОУ розповіло, як диверсанти влаштували “заворушення” ще в одному селі Брянської області

Головне управління розвідки МО України заявило про “заворушення” не лише в селі Случовськ Погарського району Брянської області, де напередодні вів бойові дії “Російський добровольчий корпус” зі складу ЗСУ, а і в селі Запісоччя, що розташоване на значній відстані від Случовська.

Про це йдеться в повідомленні телеграм-каналу ГУР МОУ 7 квітня.

“Попри заяви керівництва Кремля, протест росіян проти діючого режиму цілком можливий. Яскраве підтвердження цьому – останні події в Брянській області. Зокрема, в Погарському районі відбулись заворушення. Російські повстанці знищили двох бойовиків окупаційної армії. Відзначається значна кількість поранених, точна цифра наразі уточнюється. Також виведено з ладу ворожий БТР. Пошкоджено іншу техніку, обладнання та майно окупантів”, – сказано в дописі.

ГУР поширив перехоплення розмови невідомих осіб, у якій описано події в селі Запісоччя: “Купа швидких, роз***ярили прикордонників, військових, які десь там стояли… Поранених до***я”.

У військовій розвідці України зазначили, що “Російський добровольчий корпус” не вперше проводить подібні заходи, масштаб яких лише зростає. Бійці завдали удару по військовому об’єкту та поспілкувалися з місцевим населенням. В результаті дій повстанців мирне населення не постраждало”.

Передісторія

2 березня в російських медіа повідомили про вихід 40-50 осіб у складі так званої “ДРГ” “Російського добровольчого корпусу” на територію Росії з України.

У результаті рейду по селах Любечани і Сушани, за твердженням офіційної влади РФ, диверсанти з  нібито вбили мирних жителів. Члени “РДК” це заперечили. Зйомка трупів з боку ФСБ також викликала сумніви у незалежних експертів.

Українська сторона відмежувалася від рейду “РДК” на територію Росії, назвавши його внутрішніми справами російського суспільства та “повстанням” росіян проти режиму Путіна.

Наприкінці березня бійці “Російського добровольчого корпусу” опублікували відео свого рейду у прикордонні села Брянської області Росії 2 березня.

За словами “РДК”, мета операції – показати, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом Путіна.

6 квітня “Російський добровольчий корпус” заявив, що знову “виконав бойові завдання” у Брянській області.

Влада РФ визнала, що бойові дії велися в районі села Случовськ. МО Росії зазначало, що втрат серед військовослужбовців ЗС Росії немає.

“РДК” показав відео, на якому його бійці спілкуються з жителями села і ведуть там бойові дії – пересуваються вулицями села, пересіченою місцевістю, стріляють із річних гранатометів тощо.

Довідка

“Російський добровольчий корпус” — військовий підрозділ у системі ЗСУ, який сформували з російських добровольців у серпні 2022  року. Входить до Інтернаціонального легіону тероборони ЗС України.

Читайте також:
Події у Брянській області: в ГУР прогнозують, що таке “повстання” в Росії не останнє

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна