“Російський добровольчий корпус” показав новий бойовий вихід у Брянську область

“Російський добровольчий корпус”, який воює у складі ЗС України РФ, заявив, що знову “виконав бойові завдання” у Брянській області.

Про це в четвер, 6 квітня, повідомляє телеграм-канал “РДК”. Також активність підтверджують російські офіційні джерела.

Цього дня губернатор Брянської області Олександр Богомаз повідомив, що співробітники прикордонного управління ФСБ запобігли спробі проникнення на територію Росії “української ДРГ у кількості 20 осіб”. За його словами, це сталося в районі села Случовськ, розташованого за 1,5 км від кордону з Чернігівською областю України.

Глава області стверджував, що збройні сили Росії спільно з прикордонними військами завдали противнику вогневого ураження.

Міноборони РФ підтвердило слова Богомаза, додавши, що втрат серед військовослужбовців ЗС Росії немає.

Трохи пізніше в Telegram-каналі “Русский добровольческий корпус” була оприлюднена заява про те, що сказане Богомазом – брехня.

“РДК” заявляє, що “знову відвідав” Брянську область, де бійцям вдалося виконати “бойові завдання”, поспілкуватися з місцевими жителями, вручити їм свої листівки та “попросити сховатися на час бойових дій”.

Як доказ “Корпус” опублікував відео, на якому його бійці спілкуються з жителями села Случовськ і ведуть там бойові дії – пересуваються вулицями села, пересіченою місцевістю, стріляють із річних гранатометів тощо.

“Іде бій із путінським режимом, пройдіть в укриття. Хорошого дня вам, щасливо”, – каже перед цим один із бійців до селян.

Передісторія

Нагадаємо, 2 березня в медіа повідомили про вихід 40-50 осіб у складі так званої “ДРГ” “Російського добровольчого корпусу” на територію Росії з України.

У результаті рейду по селах Любечани і Сушани, за твердженням офіційної влади РФ, диверсанти з  нібито вбили мирних жителів. Члени “РДК” це заперечують. Зйомка трупів з боку ФСБ також викликала сумніви у незалежних експертів.

Українська сторона відмежувалася від рейду “РДК” на територію Росії, назвавши його внутрішніми справами російського суспільства та “повстанням” росіян проти режиму Путіна.

Наприкінці березня бійці “Російського добровольчого корпусу” опублікували відео свого рейду у прикордонні села Брянської області Росії 2 березня.

За словами “РДК”, мета операції – показати, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом Путіна.

Довідка

“Російський добровольчий корпус” — військовий підрозділ у системі ЗСУ, який сформували з російських добровольців у серпні 2022  року. Входить до Інтернаціонального легіону тероборони ЗС України.

Читайте також:
Події у Брянській області: в ГУР прогнозують, що таке “повстання” в Росії не останнє

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна