“Бійтеся своїх партизанів”: Україна зреагувала на повідомлення про “ДРГ у Брянській області”

Українська сторона відкидає звинувачення з Росії, нібито 2 березня диверсійні підрозділи Збройних сил України зайшли на територію Брянської області РФ.

Вранці в четвер губернатор Брянської області, яка межує з Чернігівської областю України, Олександр Богомаз заявив, що в регіон нібито проникла українська диверсійно-розвідувальна група, обстріляла автомобіль. Цю інформацію підхопили пропагандистські ЗМІ, але вони публікують дуже суперечливі дані, зокрема щодо поранення і загибелі цивільних росіян, захоплення “в заручники” фельдшера з прикордонного села Любечани, заходу ДРГ в село Сушани, бої в цих селах тощо.

Ідеться про 40-50 осіб у складі так званої “ДРГ”.

При цьому “вбита” нападниками дівчинка вже “ожила”, зате частина місцевих мешканців, за повідомленнями пропагандистів, “взяті в заручники”.

У Державній прикордонній службі України заявили, що ситуація на кордоні з Росією є контрольованою, а інформація про якусь “українську ДРГ” на території РФ – безпідставне звинувачення з боку країни-агресора.

“Ситуація на кордоні України з країною агресором залишається повністю контрольованою, хоча, звісно, обстановка досить непроста, що пов’язано в першу чергу зі щоденними обстрілами з території Росії. Ворог обстрілює як лінію кордону, так і наше прикордоння, використовуючи і артилерію, і стрілецьку зброю, і авіацію. Проте наші воїни пильнують всю лінію кордону, де виконують свої завдання, щоб не допустити вторгнення та упередити будь-які провокативні дії ворога.

Те, що зараз розганяють російські пабліки щодо якоїсь української ДРГ на території Росії, – можу відмітити, що Україна – не агресор, наша основна задача – оборона і захист від країни-окупанта. Що могло відбутися на території РФ, мені нічого не відомо, адже країна-терорист – це таке собі фактично нестабільне утворення, яке може свідомо намагатися звинувачувати Україну в усьому”, – сказав речник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі “Українській правді”.

Натомість у мережі з’явилося відео “Російського добровольчого корпусу”. Його представники заявляють, що перетнули кордон з РФ, і знімаються біля фельдшерсько-акушерського пункту села Любечани Климовського району Брянської області.

Речник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов, коментуючи це відео, зазначив у коментарі “Суспільному”, що “події в Брянській області — внутрішнє протистояння між громадянами Росії”.

Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк у свою чергу заявив, що “проникнення української ДРГ” на територію Брянської області є провокацією російської влади.

“Історія про українські ДРГ в РФ – це класична провокація. Абсолютно свідома. Росія хоче налякати своїх, щоб за рік війни бодай якось виправдати напад на іншу країну та зростаючу бідність”, – написав Подоляк у твітері.

За його словами, тим часом партизанський рух в Росії стає сильнішим та агресивнішим. “Бійтеся своїх партизанів”, – попередив радник із Банкової.

Довідка

“Російський добровольчий корпус” — військовий підрозділ у системі ЗСУ, який сформували з російських добровольців у серпні 2022  року. Входить до Інтернаціонального легіону тероборони ЗС України.

Контекст

Натомість президент РФ Володимир Путін у зв’язку повідомленнями про так звану “українську ДРГ” в Брянській області не поїде до Ставропольського краю, де він мав провести захід із відкриття “року педагога”.

“Президент Путін проведе відкриття Року педагога і наставника та зустрінеться з учасниками пілотної освітньої програми школи наставника, але проведе це зі зрозумілих причин у режимі відеоконференції”, – передало пропагандистське агентство “РИА Новости” з посиланням на речника Путіна Дмитра Пєскова.

Варто зазначити, що 1 березня Путін брав участь у відкритті Великої кільцевої лінії Московського метро теж у режимі онлайн, а не з виїздом на місце.

Читайте також:
Росія запускає дрони з Брянської області, щоб більше загрожувати Києву, – британська розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна