“Російський добровольчий корпус” ЗСУ показав відео свого рейду в Брянську область

Бійці “Російського добровольчого корпусу” (воює проти РФ у складі ЗС України) опублікували відео свого рейду у прикордонні села Брянської області Росії 2 березня.

“Після подій у Брянську пройшов майже місяць. Тепер, коли всі конспірологи, “експерти” та інші шановні особи вже висловилися, ми покажемо вам обіцяне раніше відео, яке трохи прояснить події 2 березня. Але найголовніше на вас чекає наприкінці: що ж роблять бійці “РДК”, коли в їхнє поле зору потрапляє автомобіль з цивільним населенням РФ?! Відповідь – у нашому відео!” – сказано в підписі.

На відео, яке оприлюднене 29 березня в телеграм-каналі, зафіксовано переміщення бійців по населених пунктах – пішки та на бронеавтомобілях типу “Козак”.

Також у сюжет включено звернення одного з командирів “РДК” до росіян, записане на вулиці Комуністичній одного з сіл. Він розповідає про мотиви, які спонукали взятися “РДК” за зброю, та закликає росіян “бути сильними і сміливими та битися проти режиму Путіна”.

У кінці відео зафіксовано, як бійці “Російського добровольчого корпусу” в населеному пункті зупинили авто з літнім місцевим мешканцем та, дбаючи про його безпеку, відмовляють його їхати далі, адже там “ФСБ проводить спецоперацію проти диверсантів”.

Дивіться відео також за посиланням.

Нагадаємо, в результаті рейду по селах Любечани і Сушани, за твердженням офіційної влади РФ, диверсантами з “Російського добровольчого корпусу” нібито було вбито мирних жителів. Члени “РДК” це заперечують. Зйомка трупів з боку ФСБ також викликала сумніви у незалежних експертів.

Українська сторона відмежувалася від рейду “РДК” на територію Росії, назвавши його внутрішніми справами російського суспільства та “повстанням” росіян проти режиму Путіна.

Довідка

“Російський добровольчий корпус” — військовий підрозділ у системі ЗСУ, який сформували з російських добровольців у серпні 2022  року. Входить до Інтернаціонального легіону тероборони ЗС України.

Читайте також:
Події у Брянській області: в ГУР прогнозують, що таке “повстання” в Росії не останнє

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна