Уряд працює над стратегіями ветеранської політики за шістьма напрямками

Кабінет Міністрів працює над стратегіями ветеранської політики, яка включатиме шість напрямків.

Про це в телеграмі повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Уряд працює над стратегіями ветеранської політики, яка включатиме такі напрями:

  • забезпечення економічної свободи,
  • забезпечення житлом,
  • соціальна допомога і адаптація,
  • освітні послуги,
  • медичні послуги,
  • відповідна інформаційна політика”,

– зазначила Маляр після наради.

За словами Маляр, ветерани – це найсильніші морально і психологічно люди. Шана і повага ветеранам полягає не в їх ідеалізації, а в свідомій готовності суспільства прийняти їх з усіма людськими якостями.

Стосовно інформаційної політики щодо ветеранів, заступниця міністра відзначила, що їхні історії успіху є найкращою темою для комунікації з суспільством.

“Найкраща комунікація для держави – це комунікація ветеранів з підростаючим поколінням. Їх досвід і приклад – неоціненний”, – вважає заступниця міністра.

“Шана і повага ветеранам полягає не в ідеалізації, а в нашій свідомій готовності, як дорослого суспільства, прийняти їх з усіма людськими якостями. Хтось з них святий, хтось – ні. Але вони однаково нас з вами захищають і заслуговують однакової вдячності за це”, – написала представниця МОУ.

Нагадаємо, днями голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова (“Слуга народу”) заявила про потребу замінити довічні пільги для демобілізованих військовослужбовців на стипендії, які вони отримуватимуть протягом двох-трьох років.

Читайте також:
В Україні хочуть створити Ветеранську патронатну службу: що це і для чого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна