Висвітлюватиме особисто Соловйов: РФ планує масштабну провокацію на білорусько-українському кордоні, – ГУР

Росія планує найближчими днями здійснити масштабну провокацію на кордоні України та Білорусі, висвітлювати яку має особисто сумнозвісний російський пропагандист Володимир Соловйов.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

“Отримано інформацію, що найближчим часом військово-політичне командування РФ планує проведення масштабної провокації на кордоні України і Білорусі.

Для детального висвітлення провокації в Білорусь має прибути головний російський пропагандист Володимир Соловйов.

11 березня планується організація теле-, радіомоста та пряма трансляція з місця подій для пропагандистських ЗМІ в РФ”, – зазначається в повідомленні.

Для проведення провокації на територію Білорусі прибуває кілька груп росіян.

“Імовірно, плани окупантів передбачають загрозу руйнування об’єктів інфраструктури та можливі жертви серед мирного населення“, – зазначили в ГУР.

За інформацією розвідки, мета провокації – створення ворожої суспільної думки щодо України з боку білоруських громадян та забезпечення повноцінної участі збройних сил Білорусі у війні на боці РФ.

“Нагадуємо, що Україна не проводить жодних бойових операцій на території Білорусі“, – наголосили в Головному управлінні розвідки.

Читайте також:
Військові навчання в Білорусі з РФ продовжили на березень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна