“Будемо вражати сильніше і на більшу відстань”: Резніков звернувся до українців з нагоди річниці повномасштабної війни

Міністр оборони України Олексій Резніков виступив зі зверненням з нагоди річниці повномасштабного вторгнення Росії.

Новинарня” публікує текст звернення, яке поширив міністр удосвіта в п’ятницю, 24 лютого.

***

“Рік тому у ці хвилини генерал Валерій Залужний повідомив мені, що розпочалося повномасштабне російське вторгнення. Невдовзі Президент України Володимир Зеленський зібрав керівництво держави, щоб організувати оборону.

Далі були дні, ночі, тижні, які злилися в один нескінченний потік.

Наші воїни, весь український народ прийняв бій, який багато хто у світі вважав безнадійним. У той час на запитання партнерів «як справи?» я відповідав «Ми все ще живі!». Сьогодні, через рік війни, якої Європа не бачила понад 80 років, я звертаюся до Сил оборони України.До усіх захисників і захисниць.

Ви зробили неможливе. Ви дали відсіч армії ворога, що наводила жах на весь світ. Але виявилася безсилою проти українців, які боронять свій дім і своїх близьких, б’ються за свою землю.

Рік тому нам було складно отримати серйозну зброю. Сьогодні цивілізовані країни бачать, що саме ви є щитом Європи на сході. Без України Європа ніколи не буде в безпеці. Саме на вас захоплено дивляться у різних куточках планети. Бо ви захищаєте Свободу. Волю. Права. Гідність. Від рабства і зневіри. Це був рік великих героїв і великих трагедій, звитяги і болю.

Ми тимчасово втрачали і знову повертали наші міста. Ми вшановували найхоробріших і проводжали у засвіти найкращих. Завдяки Силам оборони України – ЗСУ, Нацгвардії, прикордонникам, розвідникам, бійцям СБУ, УДО та НАБУ, поліцейським та воїнам з інших структур – ми цей рік вистояли. Пережили. Витерпіли.

Тепер ми вступаємо в новий період. З новим завданням – перемогти.

Рік тому багато хто очікував, що України за кілька тижнів не стане. Все змінилося. Сьогодні основне питання на порядку денному – якою буде перемога України? Відповідь проста.

Перемога – це звільнення усіх наших територій до кордонів 1991 року і ліквідація небезпеки з боку росії.

Перемога – коли Україна буде. Буде суверенною і незалежною у міжнародно визнаних кордонах. Успішною, заможною, сильною.

А росії у нинішньому вигляді – не буде. Не буде терористичного московського режиму, який говорить про «братерство» і при цьому чинить геноцид. Розповідає про «звільнення» і стирає з лиця землі цілі міста. Який спалює сотні тисяч своїх власних громадян у війні і руйнує майбутнє наступних поколінь через примхи боягузів, які постійно брешуть і ховаються у бункерах.

Ми переможемо, бо наша мета – життя, щастя, добробут. Вони програють і понесуть відповідальність. Бо сіють навколо себе тільки смерть і страждання.

Наш ворог досі є дуже небезпечним і має багато ресурсів. Але стратегічно він вже програв. Нам треба довести справу до кінця.

Вже немає невизначеності, як рік тому. Буде непросто. Але ми впораємось.  Є впевненість у своїх силах. Є лють і бажання відплати за наших полеглих.

Є коаліція з 54 країн, що підтримують Україну. Ми у цій битві не самі.

Що нас очікує? Більше зброї, у тому числі – української. Для усіх Сил оборони.

Будуть танки і бронетехніка. Ми будемо ще краще перехоплювати ракети і дрони терористів, з якої країни вони б не походили.

Будуть нові програми підготовки наших захисників і захисниць за участі партнерів. Ми їх поширимо не тільки на армію, але й на гвардію та на всіх, хто б’ється поряд.

Буде нова якість оборони за рахунок технологій.

Ми будемо вражати сильніше і на більшу відстань, у повітрі, на землі, на морі та у кіберпросторі.

Буде наш контрнаступ. Ми багато працюємо, щоб його підготувати і забезпечити.

За кілька днів Україна зустріне весну, яку кремль хотів у нас вкрасти. Ми не замерзли – ми загартувалися. Ми не злякалися темряви. Крок за кроком ми прийдемо до перемоги. Схиляю голову за тими, хто віддав своє життя, щоб ми могли йти далі.  Пишаюся кожним і кожною, хто боронить сьогодні нашу державу! Слава Україні!”

Читайте також:
“Ми вистоїмо і переможемо”: Залужний подякував Силам оборони за дев’ятий рік стійкості

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна