Суд заборонив Партію регіонів

Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив Партію регіонів, яка була партією влади у 2010-2014 роках, за президентства Януковича.

Про це у вівторок, 21 лютого, повідомила пресслужба СБУ.

“За матеріалами Служби безпеки та Державного бюро розслідувань Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо заборони діяльності «Партії регіонів» та передачі у держвласність України майна проросійської політсили.
Рішення суду стосується всіх активів забороненої партії та її структурних підрозділів в різних областях нашої держави. Наразі експерти встановлюють вартість цього майна”, – зазначили в СБУ.

У спецслужбі нагадали, що представники Партії регіонів ще до початку повномасштабного вторгнення активно підтримували кремлівський режим та публічно виправдовували захоплення частини сходу України, деякі із членів цієї політичної сили наразі переховуються від правосуддя на території Росії.

“Втім, співробітники Служби безпеки і Державного бюро розслідувань задокументували злочинні дії «регіоналів» та ініціювали передачу 100% «партійного» майна в дохід України”, – ідеться в пресрелізі.

У Державному бюро розслідувань додали, що надали матеріали щодо протиправних дій керівництва Партії регіонів під час підписання та ратифікації так званих “харківських угод”, а також злочинів вчинених “регіоналами” під час подій Революції Гідності.

Раніше рух Чесно” зазначає, що депутати ПР на тимчасово окупованих територіях Криму, Донеччини та Луганщини залишаються все ще з повноваженнями.
На цих територіях діє досі склад місцевих рад, обраний ще 2010 року на чергових місцевих виборах. Оскільки на окупованих територіях не проходили чергові вибори у 2015 та 2020 роках, то склад рад там з того часу не змінився, і ці депутати досі мають мандати.

Нагадаємо, у 2022 році за ініціативи Міністерства юстиції суд заборонив 16 політичних партій – “ОПЗЖ” (у червні), “Опозиційний блок”, Партію Шарія, партію “НАШІ”, Комуністичну партію та інші.

Читайте також:
Суд заборонив Соціалістичну партію, яка існувала з 1991 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна