Із Вугледара вивозять цивільних, в місті залишилася одна дитина

Поліцейські вивезли родину із двома дітьми з Вугледара Донецької області, який постійно обстрілюють російські загарбники, тож у місті зараз залишається одна дитина.

Про це повідомила обласна поліція у вівторок, 7 лютого.

“Поліцейські вивезли з Вугледара родину з двома дітьми. Наразі у місті залишається одна дитина”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ситуація в місті дуже напружена. Поліцейські вмовили родину з двома дітьми евакуюватися, але люди попросили кілька днів на збори.

“Через загострення ситуації ці кілька днів перейшли у тижні. Правоохоронці слідкували за ситуацією, аби не наражати родину на небезпеку, та тільки-но з’явилася можливість, вирушили за сім’єю”, – зауважили у поліції.

Подружжя із десятирічною донькою та семирічним сином жили в підвалі багатоповерхівки на околиці міста з боку окупованої Павлівки. В цей район уже заходили загарбники.

Правоохоронці одягли дітей в спеціальні бронежилети й шоломи та разом з батьками і твариною доправили до Курахового. Там сім’ю розмістили у шелтері. Згодом за допомогою волонтерів їх доправили до родичів на Дніпропетровщину.

Як повідомлялося, за минулу добу російські загарбники вбили одного жителя Донеччини, п’ятьох людей поранили.

Читайте також:
Росіяни зруйнували Вугледар і тепер намагаються оточити, – заступник мера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна