Росіяни зруйнували Вугледар і тепер намагаються оточити, – заступник мера

Російські війська зараз не намагаються прорвати оборону Вугледара, що на Донеччині, а прагнуть оточити місто з двох боків. Їм вдалося просунутись до деяких навколишніх селищ, але українські сили відкинули їх на попередні позиції.

Про це в коментарі “Суспільному” 3 лютого розповів заступник міського голови Вугледара Максим Вербовський.

“З 21-го числа (січня) почалась контратака ворога. Протягом восьми діб місто було під щільним вогнем з артилерії, градів та гелікоптерів. Місто зруйноване. Пошкоджені 100% будинків, вся інфраструктура міста також зруйнована”, — розповів Вербовський.

За словами заступника мера, тепер росіяни намагаються оточити місто. Мали часткові успіхи та просунулися в напрямку деяких селищ, але наразі після ударів українських військових відійшли на старі позиції.

“Зараз ситуація стабілізована, але важкувата. Бої тривають кожного дня. Все під контролем Збройних сил України. До міста їм (росіянам) ще йти кілометри два, це щоб вийти хоча б на околиці міста”, — зазначив Максим Вербовський.

Заступник мера розповів, в місті досі залишається близько 500 жителів. Поліція змогла евакуювати матір із трьома дітьми, які знаходились в Вугледарі. Наразі в місті залишаються ще троє дітей.

Нагадаємо, наприкінці січня ЗСУ повністю знищили розвідроту російських морпіхів, яка штурмувала Вугледар.

Читайте також:
Під Вугледаром загинув тренер з боксу з Черкащини Олександр Воробйов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна