Німеччина поставить Україні 14 бойових танків Leopard 2 A6

Німеччина поставить Україні 14 бойових танків Leopard 2 A6.

Про це повідомляє посольстві Німеччини в Україні в п’ятницю, 3 лютого.

“Німеччина поставить Україні 14 бойових танків Leopard 2 A6. Крім навчання українських екіпажів силами Бундесверу, пакет також включає логістику, боєприпаси та технічне обслуговування”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Leopard 2 А6 – один з найсучасніших бойових танків у світі. Основне його озброєння – 120-міліметрова гладкоствольна гармата, що може вражати цілі на відстані до 5 000 метрів. Після короткої підготовки основний бойовий танк Leopard 2 може пересуватися у воді глибиною до чотирьох метрів. За допомогою системи управління вогнем у башті навідник може вражати цілі як під час руху, так і на місці. Leopard 2 має головний оптичний приціл з лазерним далекоміром і тепловізором. Це робить його повністю придатним для ведення нічних боїв.

Танк Leopard був прийнятий на озброєння Бундесверу в 1965 році – і став першою одиницею техніки, яка отримала назву тварини. Оригінальний мотив: назва має нагадувати про силу, якою володіє власник зброї. Той, хто називає його на ім’я, викликає його смертоносну силу. Комбінації букв і цифр не можуть цього зробити. Крім того, образні назви набагато легше запам’ятовуються.

Інфографіка – посольство Німеччини

Як писала “Новинарня“, 25 січня уряд Німеччини погодився надати Україні бойові танки Leopard 2 для двох батальйонів.
В якості першого кроку Німеччина надасть 14 танків зі складів Бундесверу. Берлін також забезпечить логістику та боєприпаси.
Крім того, Німеччина видасть відповідні дозволи партнерам, які мають бажання передати Україні танки цієї моделі з власних складів.

Читайте також:
“Tanke shön”: як світ реагує на історичне рішення Німеччини щодо Leopard 2 для України

Leopard 2 для України: Зеленський і Резніков реагують на рішення Німеччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна