Leopard 2 для України: Зеленський і Резніков реагують на рішення Німеччини

Президент України Володимир Зеленський та міністр оборони Олексій Резніков зреагували на отримання нашою державою танків Leopard 2 від Німеччини.

Відповідні дописи вони розмістили на сторінках у ФБ у середу, 25 січня.

“Німецькі основні бойові танки, подальше розширення оборонної підтримки і тренувальних місій, зелене світло партнерам на постачання аналогічної зброї. Щойно у розмові з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом почув про ці важливі та своєчасні рішення. Щиро вдячний Олафу Шольцу та всім нашим друзям у Німеччині”, – написав глава держави у ФБ. 

Глава МОУ Олексій Резніков підкреслив, що через 120 годин після засідання восьмого “Рамштайну” Україна отримала дозвіл на “Leopard”.  

“Це був довгий і непростий шлях, десятки перемовин, але ми з вами цього досягли! Завдяки героїзму наших захисників і захисниць, завдяки всім Українцям, які завзято прагнуть перемоги і роблять для цього усе. Це завжди було одним із моїх ключових аргументів в цих перемовинах. Велике спасибі Федеральному канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, моєму колезі – новопризначенму Міністру оборони Німеччини – Борису Пісторіусу, народу Німеччини і всім, хто підтримав нас! Далі буде!”, – написав Резніков на ФБ. 

Як писала “Новинарня“, 25 січня уряд Німеччини погодився надати Україні бойові танки Leopard 2 для двох батальйонів.
В якості першого кроку Німеччина надасть 14 танків зі складів Бундесверу. Берлін також забезпечить логістику та боєприпаси.
Крім того, Німеччина видасть відповідні дозволи партнерам, які мають бажання передати Україні танки цієї моделі з власних складів.

Читайте також:
“Tanke shön”: як світ реагує на історичне рішення Німеччини щодо Leopard 2 для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна