“Tanke shön”: як світ реагує на історичне рішення Німеччини щодо Leopard 2 для України

Низка європейських лідерів та дипломатів відреагували схвальними коментарями після того, як уряд Німеччини офіційно підтвердив згоду на надання Україні танків Leopard 2.

Відповідні лаконічні повідомлення вони почали публікувати на своїх сторінках у соцмережах у середу, 25 січня.

“Дякуємо канцлеру Олафу Шольцу. Рішення про “Леопарди” для України – це великий крок вперед у тому, щоб зупинити Росію. Разом ми сильніші”, – відреагував прем’єр Польщі Матеуш Моравецький.

“Франція вітає рішення Німеччини, яке продовжує та збільшує підтримку, яку ми розпочали поставкою наших AMX10 RC”, – прокоментувала пресслужба Єлисейського палацу.

Міністр закордонних справ Литви відреагував картинкою з українським прапором і видозміненим “Дякуємо” німецькою.

“Вітаю рішення уряду Німеччини надати Україні танки Leopard 2 та дозволити це іншим союзникам”, – написав глава МЗС Латвії, також додавши “Tanke schön”.

“Це правильне рішення наших союзників у НАТО і друзів – дати Україні основні бойові танки. Разом з Challenger 2 вони посилять оборонну вогневу міць України. Ми всі разом прискорюємо зусилля для того, щоб гарантувати, що Україна переможе у цій війні і забезпечить сталий мир”, – відреагував прем’єр Британії Ріші Сунак.

Читайте також:
Німеччина надає Україні танки Leopard 2 і дозволяє реекспорт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна