Уже нічого боятися: Сбербанк Росії заходить в окупований Крим попри санкції

Російський “Сбербанк” почав роботу в окупованому Криму, встановивши перші банкомати. Це перше його поява на окупованому півострові після 2014 року, куди найбільший російський банк досі не заходив через стримування західними санкціями.

Про це 18 січня повідомило російське інформагентство “Інтерфакс” із посиланням на пресслужбу фінустанови.

“Сбербанк сформував команду і починає працювати на півострові Крим. Перші банкомати банку вже встановлені, протягом року мережа пристроїв самообслуговування запрацює на всьому півострові”, – заявиди в підсанкційному російському банку.

У Сбербанку стверджують, що поступово відкриватимуть відділення в Криму та що перші з них у найбільших містах почнуть працювати в першому півріччі.

“Протягом року розгортатимуться всі необхідні послуги та сервіси Сбєрбанку”, – заявили у пресслужбі.

Контекст

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році проти Сбербанку та його дочірніх структур, із квітня, були запроваджені міжнародні санкції. У червні 2022 року банк відключили від міжнародної системи платежів SWIFT.

Досі Сбербанк не працював в окупованому Криму через загрозу санкцій після анексії півострова Росією. До 2014 року на території Криму діяла дочірня українська структура “Сбербанку Росії”.
“Сбербанк” ще кілька років працював на решті території України, проти чого протестували праві активісти, його відділення палили тощо.

Президент РФ Путін заявляв, що російські компанії і банки зможуть працювати в Криму, “оскільки їм тепер нема чого боятися”.

Читайте також:
Російський Сбербанк здає владі громадян, які переказують гроші на підтримку ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.