У Львові спалили відділення “Сбербанку Росії”. ФОТО, ВІДЕО

 

У ніч на 3 жовтня у Львові на проспекті В’ячеслава Чорновола, 2-б згоріло відділення “Сбербанку Росії”.

Вогнем повністю знищено меблі, техніку, майно. Значних пошкоджень внаслідок пожежі також завдано самому приміщенню. Постраждалих немає.

Фото: ФБ Igor Zinkevych

Речник ДСНС Львівщини Віталій Туровцев у коментарі Zaxid.net уточнив, що повідомлення про загоряння надійшло о 02:30, а о 03:06 пожежу вдалося загасити.
Площа займання становила близько 20 кв. м.

Причину виникнення пожежі встановлюватимуть правоохоронні органи.

За попередніми висновками, які озвучила речниця Нацполіції Світлана Добровольська, джерело займання було занесене ззовні, тобто відбувся умисний підпал приміщення.

Як відомо, в будинку на проспекті Чорновола 2-Б, що неподалік Львівського оперного театру, окрім відділення №5 “Сбербанку Росії”, також розміщуються пивна ресторація, медична лабораторія, магазин солодощів. Їхні приміщення не постраждали.

Як інформувала “Новинарня“, в березні-квітні 2017 року по Україні відбувалася кампанія за закриття філій російських банків, зокрема праві активісти блокували відділення “Сбербанку” РФ.
Виступи припинилися після введення НБУ деяких санкцій щодо дочірніх російських банків та оголошення про продаж української “дочки” “Сбербанку”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна