Російський Сбербанк здає владі громадян, які переказують гроші на підтримку ЗСУ

Підсанкційний російський “Сбербанк” виявляє збирачів коштів для Збройних сил України і надсилає до Росфінмоніторингу інформацію про перекази, можливе призначення яких – пожертви для військових цілей.

Про це повідомляє пропагандистське агентство “ТАСС” із посиланням на лист за підписом заступника голови банку Белли Златкіс першому заступнику голови комітету Держдуми РФ з просвіти Яні Лантратовій.

“Збирачі коштів для Збройних сил України виявляються банком як самостійно з використанням комплексу різних інструментів, включаючи моніторинг соціальних мереж, так і за допомогою інформації, яка надходить від третіх осіб.

За отриманими даними проводиться аналіз підозрілої діяльності клієнта профільними службами банку”, – йдеться в листі.

У “Сбербанку” заявили, що керуються законодавством Російської Федерації, вказівками в положеннями Центробанку та власними внутрішніми нормативними документами.

“Банк розглядає питання щодо реалізації щодо таких операцій (спрямованих на військові цілі, – “Н”) права, передбаченого пунктом 11 статті 7 федерального закону “Про протидію легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, та фінансування тероризму” та спрямовує у Росфінмоніторинг інформацію відповідно до пункту 3 статті 7 зазначеного закону”, – йдеться в документі.

Читайте також:
Євросоюз представив шостий пакет санкцій проти РФ: що він передбачає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна