Арестович написав заяву про звільнення. Її задовольнили

оновлено

Радник офісу президента Олексій Арестович повідомив, що написав заяву про звільнення з ОП після скандальних висловлювань про російську ракету, що зруйнувала багатоповерхівку в Дніпрі.

Він опублікував у Facebook текст заяви, адресованої керівнику ОП Андрію Єрмаку і датовану 17 січня.

“Прошу звільнити мене з посади радника Офісу (поза штатом) за власним бажанням”, — ідеться в ній.

“Написав заяву про звільнення з посади. Хочу показати приклад цивілізованої поведінки: принципова помилка, отже, у відставку”, – написав він у ФБ. 

Офіс президента задовольнив прохання Олексія Арестовича про звільнення, повідомив “Суспільному” речник президента Сергій Никифоров.

Передісторія

Ракетним ударом по багатоповерхівці в Дніпрі 14 січня було повністю зруйновано під’їзд – від 1-го до 9-го поверху. У цих квартирах могли перебувати понад 100 людей. Станом на ранок 17 січня відомо про більш як 40 загиблих, пошуки ще 25 осіб тривають.

Президент Зеленський після ракетних ударів РФ закликав Захід надати Україні потужнішу зброю.

Однак увечері 14 січня радник офісу президента Олексій Арестович у вечірньому ефірі YouTube-каналу Марка Фейгіна на запитання, що саме зруйнувало під’їзд багатоповерхівки в Дніпрі, сказав: “Її (ракету) збили. Вона впала на під’їзд. І вибухнула”.

Таким чином, Арестович, який раніше виступав у ролі кризового військового речника офісу президента, заперечив офіційну позицію Командування Повітряних сил ЗСУ та Генерального штабу ЗСУ.
ГШ стверджував, що у житловий багатоквартирний будинок у місті Дніпро вдень 14 січня влучила російська ракета.
Повітряні сили ЗСУ заявили, що будинок у Дніпрі зруйнувала російська ракета Х-22 та що збивати такі ракети наша ППО наразі неспроможна.

Натомість слова Арестовича одразу стали знаряддям російської пропаганди, котра після трагедії в Дніпрі заявила, нібито будинок на Набережній Перемоги в Дніпрі був зруйнований ЗСУ через роботу протиповітряної оборони ЗСУ.

Читайте також:
Вони не здатні розрізнити реальність, трагедію і технології, – Трощинська про ОП і Арестовича

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна