“Закрити помийний рот”: мер Дніпра закликав СБУ розібратися з Арестовичем після його заяви щодо ракети в Дніпрі

Служба безпеки і контррозвідка мають вжити заходів щодо радника офісу президента України Олексія Арестовича, який заявив, що житловий будинок у Дніпрі фактично був зруйнований діями ППО ЗСУ, і це використала російська пропаганда.

Про це ввечері в суботу, 14 січня, заявив міський голова Дніпра Борис Філатов.

“Вибачте, не втримався, але СБУ і контррозвідкам мусять відреагувати”, – написав він у телеграмі.

“Я з першого дня війни казав, що Арестович – самозакоханий скот і помийний рот. Але в ОП на нього явно хтось робить ставку”, – зазначив також мер.

Перед цим стало відомо, що Олексій Арестович у вечірньому ефірі YouTube-каналу Марка Фейгіна на запитання, що саме зруйнувало під’їзд багатоповерхівки в Дніпрі, сказав: “Її (ракету) збили. Вона впала на під’їзд. І вибухнула”.

Таким чином, Арестович, який раніше виступав у ролі кризового військового речника офісу президента, заперечив офіційну позицію Командування Повітряних сил ЗСУ та Генерального штабу ЗСУ.

ГШ стверджував, що у житловий багатоквартирний будинок у місті Дніпро вдень 14 січня влучила російська ракета.

А Повітряні сили конкретизували: від час денного обстрілу росіяни випустили, крім іншого, п’ять крилатих ракет Х-22 із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3, й одна із цих ракет влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро.

Натомість слова Арестовича одразу стали знаряддям російської пропаганди, котра після трагедії в Дніпрі заявила, нібито будинок на Набережній Перемоги в Дніпрі зруйнувала не російська ракета, а зенітна ракета ППО ЗСУ.

Наприкінці 2022 року керівник офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що радник ОП Олексій Арестович “перебуває на своєму місці, має свою армію прихильників і спілкується з нею професійно”.

Передісторія

У багатоповерхівці в Дніпрі, по вулиці Набережна перемоги, вибухом 14 січня повністю зруйновано під’їзд – від 1-го до 9-го поверху. У цих квартирах могли перебувати 100-200 людей.

Станом на 23-тю годину було офіційно повідомлено про 12 загиблих. Ще як мінімум 73 особи поранені, із них 59 – госпіталізовані.

Рятувальні й пошукові роботи на завалах тривають і вночі.

Повітряні сили ЗСУ заявили, що будинок у Дніпрі зруйнувала російська ракета Х-22.

Читайте також:
Корбан оголосив $25 тис. винагороди за інформацію про російського пілота, який запустив ракету по багатоповерхівці в Дніпрі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна