ППО ЗСУ вдень збила 25 із 38 російських ракет. Будинок у Дніпрі зруйнувала російська Х-22

Під час масованого ракетного обстрілу по Україні вдень 14 січня росіяни застосували 38 ракет різних типів, із них 25 були збиті протиповітряною обороною ЗСУ.

Про це ввечері в суботу, 14 січня, повідомила пресслужба Командування Повітряних сил.

“14 січня російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури.
Близько 13:00 ворог здійснив пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря та ракет “Калібр” із надводних кораблів та підводних човнів з акваторії Чорного моря. Усього – 23 крилаті ракети повітряного та морського базування.

В той же час у повітряному просторі на різних напрямках спостерігалась активність ворожої тактичної авіації.
Із винищувачів Су-35 здійснено п’ять пусків керованих авіаційних ракет Х-59″,  – розповіли в КПС.

У Командуванні підкреслили, що житловий будинок у Дніпрі зруйнувала російська ракета Х-22 типу “повітря-земля”.

“Також випущено п’ять крилатих ракет Х-22 із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22М3 (одна із цих ракет влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро)”, – наголосили в Повітряних силах.

Це важливе уточнення, адже російська пропаганда твердить, ніби під’їзд будинку в Дніпрі зруйнувала українська зенітна ракета, забравши людські життя.

Протиповітряна оборона працювала в зоні відповідальності всіх повітряних командувань ПС – “Центр”, “Південь”, “Схід” та “Захід”.

“Станом на 18.30 на сході та півдні країни протиповітряний бій триває. Ворог продовжує атакувати з літаками тактичної авіації. Випущено ще п’ять керованих авіаційних ракет Х-59, чотири з яких збито нашою ППО!

Тож загалом на цей час знищено 25 із 38 ракет різних типів. Зокрема 18 крилатих ракет повітряного та морського базування Х-101/Х-555 та “Калібр”, сім керованих авіаційних ракет Х-59″, – ідеться в повідомленні.

Контекст

14 січня росіяни завдали дві хвилі ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України. Перша – ранкова, близько 9:30 – була вчинена із застосуванням імовірно зенітних ракет із балістичною траєкторією, по Києву й Харкову. Через це сигнал тривоги пролунав уже після “прильотів”. Друга – по обіді – прийшла з уже звичними крилатими ракетами.
В обох випадках серед цілей були об’єкти енергетичної інфраструктури. У деяких областях повідомляли про влучання в об’єкти.

Армія РФ цілеспрямовано б’є ракетами по енергетичних об’єктах України з 10 жовтня. Відтоді зберігаються певні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями ТЕЦ, ТЕС, ГЕС, трансформаторів та магістральних мереж. Постійним явищем стали стабілізаційні та аварійні відключення, що враховують дефіцит електрики.

Читайте також:
Під час ранкової атаки Києва росіяни застосували зенітні ракети типу С-300/400, – ПС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна