Під час ранкової атаки Києва росіяни застосували зенітні ракети типу С-300/400, – ПС

доповнено

Під час ранкової атаки Києва росіяни застосували зенітні ракети типу С-400 або С-300 певної модифікації.

Про це ввечері в суботу, 14 січня, повідомила пресслужба Командування Повітряних військ ЗСУ та заявив речник КПС Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

“Столицю України атаковано з північного напрямку зенітними керованими ракетами ЗРК С-400/С-300, які летіли по балістичній траєкторії”, – зазначено в повідомленні Повітряних сил.

Полковник Ігнат у додатковому коментарі зазначив: спочатку припускали, що це “Іскандер” або С-300/400. Зрештою висновок було зроблено на користь останніх.

“Це зенітні керовані ракети, але їх противник випускає по балістичній траєкторії”, – сказав речник.

Ігнат нагадав, що такі ЗРК призначені для того, щоб збивати повітряні цілі, але противник уже більш як пів року застосовує їх “по землі”.

“І бачимо, що противник почав використовувати цей тип ракет і по столиці України”, – додав офіцер.

Пояснюючи, чому вранці спершу прилетіли ракети, а вже потім була оголошена повітряна тривога, Ігнат пояснює, що швидкість польоту зенітної ракети – близько 3,5 тис. км/год, а ворог розміщує їх ближче до кордону з північного напрямку.

“С-300 – ракети різних типів. Мова йде про ракети, які мають більшу дальність”, зазначив він. Ігнат вказує, що по Харківській і Миколаївській областях росіяни також застосовують С-300, але ті модифікації, в яких менша дальність (до 150 км).

“Є ракети С-300 різних типів, різних модифікацій, а також С-400, які можуть летіти значно далі”, – сказав він.

Юрій Ігнат під час інтерв’ю. Кадр відео

Речник ПС назвав ці ракети “зброєю тероризму”, оскільки вони мають тисячі вражаючих елементів (щоб збивати повітряні цілі), а чим дальша відстань їхнього застосування по наземних цілях, тим менша в них точність.

За словами Ігната, наразі не визначено, чи ці ракети летіли з території РФ, чи з Білорусі.

Читайте також:
Київ підбив підсумки незвичної ранкової ракетної атаки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна