Ракетний удар по Києву: оповіщення про тривогу пролунало вже після вибухів. ДОПОВНЕНО

оновлено, доповнено

Приблизно о 9:32 ранку в суботу, 14 січня, мешканці Києва почули серію сильних вибухів, схожих на роботу протиповітряної оборони. Звук повітряної тривоги пролунав через дві-три хвилини після цього.

Київ. Ракетна атака на об’єкти критичної інфраструктури. Деталі з’ясовуються”, – повідомив заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко.

Вибухи в Дніпровському районі. Всі служби прямують на місце. Залишайтеся в укриттях!” – написав о 9:46 міський голова Віталій Кличко.

О 9:43 генерал-лейтенант Олександр Павлюк, начальник штабу – заступник командувача Сухопутних військ ЗС України, зазначив: “Не ігноруйте повітряну тривогу. В Києві чути вибухи. Інформація згодом”.

Імовірно, вибухи о 9:32 таки були пов’язані з роботою ППО. Принаймні о 10:07 мер Кличко написав: “У Голосіївському районі столиці на нежитлову територію впали уламки ракети. Постраждалих немає”.

Київська міська військова адміністрація підтверджує ракетну атаку і подає попередню інформацію: “Ракетна атака на Київ. Є влучання в об’єкт інфраструктури. На місці вже працюють всі необхідні служби”.

“Дані уточнюються, очікуйте офіційної інформації. До відбою повітряної тривоги перебувайте в укриттях”, – зазначили в КМВА.

У селі Копилів, що в Бучанському районі Київської області, під час ранкової атаки на столицю зафіксовано влучання в житлову забудову, там вилетіли вікна. Попередньо, постраждалих немає, повідомив заступник керівника ОП Тимошенко.

КМВА о 10:36 додала: “Повітряна тривога триває… У Дарницькому районі уламком ракети пошкодило машину. Попередньо, без постраждалих”.

Пожежу на нежитловому об‘єкті в Голосіївському районі, що виникла внаслідок російської атаки на столицю, ліквідовано, – мер Кличко об 11:13.

Підсумок ракетної атаки на Київ від КМВА (станом на 11:47):

  • Є влучання в об’єкт інфраструктури. Без критичних руйнувань та загоряння. Всі екстерні служби працюють на місці. Постраждалих немає.
  • У Голосіївському районі через уламки ракети відбулось загоряння в складській металевій будівлі на площі 20 кв. м та пошкоджено дах на гаражі. Без потерпілих.
  • У Дарницькому районі уламками ракети пошкоджено два автомобілі, потерпілих немає. Інформація уточнюється.

Уламки однієї з ракет упали на території Національного музею архітектури і побуту в Пирогові, повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

Обставини

Варто зазначити, що ракет або інверсійних слідів від роботи ППО кияни не бачили, адже над містом висить сильний туман.

На карті тривог Allerts.in.ua о 9:35 ще не були позначені жодні регіони, крім Луганщини і Криму. Потім з’явилися Київ і Київська область, з ними – Чернігівщина, і так залишалося станом на десяту ранку. Ще через 10 хвилин повітряна тривога поширилася на Сумську, Черкаську, Полтавську області, затим – на Донеччину, далі – на Дніпропетровщину.

Відбій тривоги для Києва оголошено об 11:03, затим – для Київщини тощо.

Перед тим

Про віддалені вибухи повідомляли також близько шостої години ранку.

У Київській області на одному з об’єктів критичної інфраструктури сталося загоряння. Через це мешканці регіону приблизно о 6-й ранку 14 січня чули звуки вибухів, повідомив начальник обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

На місці працюють необхідні служби. Попередньо, минулося без постраждалих.

Як зазначив заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк, звуки вибухів, які можна було почути в Києві та області о шостій ранку, не повʼязані з військовими діями.

“Звуки вибухів, які можна було почути у Києві та в області, російські ботоферми активно використовують як привід розганяти паніку і транслювати меседж, що це буцімто початок наступу з Півночі. Зазначу, що жодних наступальних дій ворога з Півночі наразі немає. Вибухи не пов‘язані із загрозою з повітря чи роботою ППО, а також з будь-якими військовими діями. Якби була загроза – ви б почули сигнал тривоги. Причина вибухів буде повідомлена окремо”, – ідеться в телеграм-каналі Павлюка, який раніше був головою Київської міської військової адміністрації.

Ось таку вирву вранці після вибухів побачили мешканці одного з населених пунктів на Київщині:

Читайте також:
Росія підійшла до нової ракетної атаки: речниця Півдня розповіла про плани армії РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна