Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Дніпру зросла до 35 людей

Станом на ранок понеділка, кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Дніпру збільшилась до 35.

Про це повідомив у понеділок, 16 січня, голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Він зазначив, що рятувально-пошукова операція триває вже майже 40 годин.

“Вночі рятувальники дістали з-під завалів зруйнованої російською ракетою багатоповерхівки ще кількох загиблих. На цей час ворожа атака забрала життя 35 мешканців будинку. Серед них двоє дітей”, – написав Резніченко.

Він також зазначив, що 39 людей врятовані, 75 – поранені. Серед поранених – 14 дітей.

Доля ще 35 мешканців будинку невідома. Пошук людей під завалами триває.

Станом на 08:00 16 січня за даними ДСНС врятовано 39 осіб (з них шестеро дітей), загинуло 35 осіб (з них дві дитини), травмовано 75 осіб (з них 14 дітей), отримано 46 повідомлень про безвісно зниклих осіб (з яких перебування 11 осіб встановлено, доля 35 осіб з’ясовується). Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Розгорнуто 14 наметів для обігріву та харчування постраждалих, видачи одягу та речей першої необхідності, а також забезпечення роботи органів управління. Психолои ДСНС надали допомогу 98 постраждалим. Тривають пошуково-рятувальні роботи та демонтаж небезпечних конструктивних елементів.

Передісторія

У багатоповерхівці в Дніпрі, по вулиці Набережна Перемоги, на житломасиві Перемога, вибухом удень 14 січня повністю зруйновано під’їзд – від 1-го до 9-го поверху. У цих квартирах могли перебувати понад 100 людей.

Станом на північ було офіційно повідомлено про 12 загиблих, ще як мінімум 73 особи поранені. Рятувальні й пошукові роботи на завалах продовжилися вночі. Уранці стало відомо про 21 загиблого.

Повітряні сили ЗСУ заявили, що будинок у Дніпрі зруйнувала російська ракета Х-22.

“14 січня 2023 року із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 ВКС РФ по території України було випущено п’ять крилатих ракет Х-22. Пуски здійснювались із Курської області та з акваторії Азовського моря. Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 год. 30 хв. 14 січня 2023 року, влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро (по вул. Набережна Перемоги). Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22, немає”, – ідеться в спеціальній заяві командувача Повітряних сил. Він підкреслив, що ЗСУ наявними засобами не може збивати ракети Х-22, а при застосуванні із великих відстаней відхилення ракети від цілі може становити сотні метрів..

Президент Зеленський після ракетних ударів РФ закликав Захід надати Україні потужнішу зброю.

Читайте також:
Корбан оголосив $25 тис. винагороди за інформацію про російського пілота, який запустив ракету по багатоповерхівці в Дніпрі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна