Завдяки стійкості в Соледарі ми виграли час і сили для України, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що завдяки героїчній обороні міста Соледар на Донеччині, на Бахмутському напрямку, Збройні сили України виграли додатковий час.

Про це він сказав у вечірньому зверненні 9 січня.

“Провів сьогодні чергове засідання Ставки. Головна увага – ситуації на Донеччині та Луганщині – саме тих напрямках, які зараз найгарячіші. Бахмут і Соледар, Кремінна і Сватове, загальні перспективи на Донбасі на найближчі тижні. Битва за Донбас триває. І хоч окупанти зараз сконцентрували найбільші свої зусилля на Соледарі, все одно результатом цієї важкої й тривалої битви стане звільнення всього нашого Донбасу”, – заявив Зеленський.

“Я дякую всім нашим воїнам, які захищають наш Бахмут і проявляють максимальну стійкість! Дякую всім бійцям у Соледарі, які витримують нові та ще жорсткіші штурми окупантів! Це надзвичайно важко – там майже не залишилося цілих стін… Завдяки стійкості наших воїнів там, у Соледарі, ми виграли для України додатковий час і додаткові сили“, – зазначив він.

“А що хотіла Росія там виграти? Повністю все зруйноване, життя майже не залишилось. І тисячі їхніх людей втрачені: уся земля під Соледаром у трупах окупантів і в шрамах від ударів. Ось так і виглядає божевілля”, – додав президент.

Контекст

Нагадаємо, 7 січня речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив, що Соледар не перебуває під контролем російських військ, хоча там тривають важкі бої й росіяни мають певне просування.
Перед тим “вагнерівці” записали відео з центру Соледара.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що, не зважаючи на деякі успіхи російських військ у Соледарі, росіяни ще далекі від оперативного оточення Бахмута.

8 січня командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський проінспектував позиції в районі Бахмута і Соледара.

9 січня Сирський повідомив, що заяви російської пропаганди про нібито захоплення Соледара не відповідають дійсності. За його словами, противник зазнав значних втрат і черговий раз відступив. Уже після цього заступника міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що ворог почав новий штурм Соледара.

Читайте також:
На Бахмут і Соледар перекинуть додаткові підрозділи, – Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна