Командувач СВ Сирський проінспектував позиції в районі Бахмута і Соледара

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський відвідав українські позиції на найгарячіших точках фронті – біля Бахмута і Соледара на Донеччині області. Туди перекинуть додаткові підрозділи.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні в неділю, 8 січня.

“Сьогодні командувач напрямку, генерал Сирський, об’їхав війська, які обороняються на підступах до Бахмута і Соледара. Він відзначив бійців нагородами за стійкість. На місці організовував кроки, які необхідні для зміцнення нашої оборони. Зокрема, перекидання додаткових підрозділів. І посилення вогню по окупантах”, – сказав президент.

Зеленський зазначив, що ситуація на передовій за перший тиждень року не зазнала суттєвих змін, тривають важкі бої на Луганщині й Донеччині.

“Бахмут тримається попри все. І хоча більша частина міста зруйнована російськими ударами, наші воїни відбивають там постійні спроби російських наступів. Соледар тримається. Хоча там іще більше руйнувань і дуже тяжко… Немає такого клаптика землі біля цих двох міст, на якому б не віддав своє життя окупант за божевільні ідеї господарів російського режиму. Це одне з найбільш кривавих місць на фронті”, – сказав глава держави.

Президент підкреслив, що “всі наші позиції, всі наші дії в обороні взаємопов’язані, і від стійкості та ефективності дій у кожній точці фронту залежить стійкість та ефективність дій на фронті загалом”.

Нагадаємо, 7 січня речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив, що Соледар не перебуває під контролем російських військ, хоча там тривають важкі бої й росіяни мають певне просування.
Перед тим “вагнерівці” записали відео з центру Соледара.
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що, не зважаючи на деякі успіхи російських військ у Соледарі, росіяни ще далекі від оперативного оточення Бахмута.

Читайте також:
Ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському, Лиманському напрямках, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна