Ворог почав новий штурм Соледара, – Маляр

Після відступу з Соледара на Донеччині росіяни перегрупувалися і почали новий штурм міста.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр написала в Telegram у понеділок, 9 січня, о 17:43.

“Після невдалої спроби захопити Соледар та відступу ворог провів перегрупування, відновив втрати, перекинув додатково штурмові загони, змінив тактику і розпочав потужний штурм. Наразі ворог задіяв велику кількість штурмових груп, сформованих з найкращих резервів “вагнерівців”. Ворог наступає буквально по трупах своїх же солдатів, масовано застосовує артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців”, – розповіла представниця МОУ.

Маляр запевняє, що українські захисники мужньо боронять кожний метр рідної землі. Тривають жорстокі бої.

Раніше цього дня командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив: “Ворог знову здійснив відчайдушну спробу штурму міста Соледар з різних напрямків та кинув у бій найбільш професійні загони “вагнерівців”. Разом з тим, завдяки мужності наших захисників, умілому та грамотному застосуванню вогневого ураження, противник зазнав значних втрат і черговий раз відступив, попри пропагандистські ворожі заяви про нібито захоплений Соледар”, – цитує Сирського Military Media Center.

Контекст

Нагадаємо, 7 січня речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив, що Соледар не перебуває під контролем російських військ, хоча там тривають важкі бої й росіяни мають певне просування.
Перед тим “вагнерівці” записали відео з центру Соледара.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що, не зважаючи на деякі успіхи російських військ у Соледарі, росіяни ще далекі від оперативного оточення Бахмута.

8 січня командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський проінспектував позиції в районі Бахмута і Соледара.

9 січня Сирський повідомив, що заяви російської пропаганди про нібито захоплення Соледара не відповідають дійсності. За його словами, противник зазнав значних втрат і черговий раз відступив.

Читайте також:
На Бахмут і Соледар перекинуть додаткові підрозділи, – Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна