Британія запровадила санкції проти 12 військових РФ, а також іранців за удари по енергетиці України

Велика Британія запровадила санкції проти 12 російських військових посадовців, причетних до ракетних ударів по українських містах, а також проти іранських підприємців, які беруть участь у виробництві та постачанні Росії ударних безпілотників.

Про це йдеться в повідомленні на сайті британського уряду 13 грудня, передає “Європейська правда“.

Під санкції потрапили 12 старших командирів російських військових сил, у тому числі підрозділів, причетних до нападів на українські міста.

У списку, зокрема, генерал-майор Роберт Баранов, якого розслідувачі Bellingcat ідентифікували як командира підрозділу, відповідального за програмування та націлювання російських крилатих ракет по об’єктах в Україні.

Велика Британія заявила, що безпілотники іранського виробництва відіграли центральну роль в атаках на цивільне населення України.

“Велика Британія підтримує Україну. Сплановані атаки російських військ на міста та невинних мирних жителів в Україні не залишаться без відповіді. Іранський режим усе більше ізольований перед обличчям оглушливих закликів до змін з боку власного народу та укладає мерзенні угоди з Путіним у відчайдушній спробі вижити” – заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Сьогоднішні санкції також торкнулися осіб, які сприяють виробництву іранських безпілотників, зокрема співвласника та керуючого директора компанії Mado, що відповідає за виробництво двигунів для безпілотників, які Росія використовувала в Україні.

Нагадаємо, 12 грудня подібні санкції проти іранців запровадив Євросоюз.

Читайте також:
МО Британії “буде відкритим” для постачання Україні далекобійних ракет, якщо РФ і далі битиме по цивільній інфраструктурі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна