Росія має ракет ще на кілька масштабних атак, – Буданов

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що в Росії залишилося ракет ще на кілька масованих ракетних ударів по Україні.

Таку думку він озвучив у ефірі телемарафону у вівторок, 6 грудня.

“Насправді запаси високоточного озброєння у РФ вже підходять до завершення. Вони вже давно увійшли в критичний мінімум. Проте, як бачимо, вони вирішили йти до кінця, тобто до нуля. Що в принципі дуже погано для самої Російської Федерації. Військові там знають про цю проблему. Виробництво нових ракет – воно є. Воно абсолютно мізерне у порівнянні з тією кількістю, яку вони застосовують. Якщо казати про конкретні цифри та обсяги – нещодавно міністр оборони оприлюднив цю інформацію… Реально в них залишилось ще на кілька масштабних атак і вони вийдуть в повний нуль. Як ми бачимо, вони впевнено до цього йдуть. Виробництво нових досить обмежене і виробляється тільки кілька типів високоточного ракетного озброєння”, – сказав Буданов, його цитує “Українська правда”.

За словами Буданова, наступна масована ракетна атака залежить від бажання росіян та технічних і регламентних робіт по обслуговуванню озброєння окупантів.

Росія уже кілька місяців як зіткнулася із нестачею ракетно-артилерійського озброєння. Проблеми почалися навіть з артилерією. Наразі у росіян діють обмеження. Україна, за словами керівника ГУР, має такі проблеми ще з весни.

Буданов наголосив, що станом на початок грудня 2022 року Іран так і не поставив Росії жодної балістичної ракети.

З Китаю, за його словами, окупанти привосять в Росію пральні машини, холодильники та іншу техніку.

Читайте також:
100% збитих в понеділок ракет припали на роботу IRIS-T і NASAMS, – Ігнат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна