В Україні налічується понад 2 тисячі тіл неідентифікованих загиблих, – МВС

В Україні налічується понад 2 тисячі неідентифікованих тіл загиблих.

Про це на брифінгу в Military Media Center у четвер, 10 листопада, повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян.

За її словами, в цьому контексті велика увага приділяється ДНК-експертизам та розвитку криміналістичних лабораторій.

“Отримали декілька спеціалізованих пристроїв, які допомагають нашим криміналістичним лабораторіям фахово та швидко проводити експертизу. Американський уряд надав першу і єдину, поки що, мобільну лабораторію, яка дає змогу виїжджати на місце подій в місця величезних поховань, як на Харківщині, й одразу там проводяться експертизи та ДНК-аналізи. Наші слідчі підрозділи та криміналіст роблять свою роботу на місці”, – сказала представниця МВС.

Мері Акопян зазначила, що Україна потребує ще кілька десятків таких лабораторій. Це дозволить вчасно реагувати та швидше робити аналізи.

Заступниця міністра внутрішніх справ також розповіла, що Німеччина надала 80 тисяч зразків реагентів і хімікатів на майже два мільйони євро, які використовуються для проведення ДНК-експертиз.

Читайте також:
В Ізюмі виявили велику братську могилу українських воїнів та близько 500 поховань цивільних. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.