“Суспільне” подало в ЄСПЛ скаргу на Росію через обстріли телевеж

Суспільне мовлення України подало в Європейський суд з прав людини заяву про ймовірне порушення Росією Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, а також міжнародних протоколів через обстріли телевеж.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

“З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну “Суспільне” надає життєво важливу інформацію для українців: про військову діяльність, загрозу ракетних ударів, шляхи евакуації населення, поради щодо виживання й психологічну підтримку.

Росія, цинічно порушуючи закони і звичаї війни, обстрілює українські міста, зокрема й телевежі, щоб українці не могли вчасно отримувати інформацію про небезпеку“, – зазначили у МКІП.

Відзначається, що внаслідок атак РФ:

  • були завдані ракетні або авіаційні удари по телевежах у Києві, Харкові та Ізюмі, Лисичанську (Луганська область), Коростені (Житомирська область), Білопіллі (Сумська область), Антополі (Рівненська область), Вінниці, Оріхові (Запорізька область). На деякий час мовлення на цих територіях було припинено;
  • російські військові захопили телевежу в Мелітополі, через що припинено мовлення в низці міст;
  • здійснені спроби глушіння сигналу каналів “Суспільного” на супутнику Amos;
  • здійснена спроба знищення телевізійного архіву через запущений вірус на сайті.

Як нагадують у міністерстві, 10-та стаття Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод передбачає свободу поглядів, можливість одержувати й передавати інформацію та ідеї без втручання органів державної влади і незалежно від кордонів.

Читайте також:
“Я взагалі дивуюся, як ми там вижили”: Едуард Драч – боєць тероборони, поранений біля телевежі, медик і бард із “Червоної рути”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна