Тіхановська записала звернення до Зеленського: пропонує дипвідносини з “перехідним урядом” Білорусі

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська запропонувала Україні встановити дипломатичні відносини з її Об’єднаним перехідним кабінетом, фактично, урядом у вигнанні.

Про це вона сказала у своєму відеозверненні до президента Володимира Зеленського у понеділок, 10 жовтня.

“Об’єднаний перехідний кабінет готовий до співпраці з Україною і встановлення дипломатичних і політичних відносин. Ми готові діяти разом з Україною, тому що без вільної України не може бути вільної Білорусі та Європи”, – сказала Тіхановська.

Своє звернення вона записала білоруською мовою і запропонувала Україні “створити альянс з демократичною Білоруссю, вести боротьбу разом і підтримувати білоруський спротив”.

“Вірю, що Росія зазнає поразки, а Україна відновить свою територіальну цілісність і захистить свою незалежність. Весь цей час білоруси будуть з народом України”, – сказала Тіхановська.

Вона заявила, що гордиться тим, що білоруси воюють в Україні проти російських загарбників, і тим, що на території Білорусі діють партизанські групи, які протидіють режиму Лукашенка.

“Білоруси – не Лукашенко. Лукашенко – ганьба моєї країни. Він дав дозвіл на запуск ракет з території Білорусі по українських містах. Він анонсував розгортання спільного угруповання збройних сил з Путіним. Що Лукашенко озвучить завтра-післязавтра – невідомо, тому що він уже не приймає рішень, за нього це робить Кремль…Тому Білорусь повинна вийти з військово-політичних та економічних союзів з Росією, які підривають національні інтереси нашої країни”, – сказала Тіхановська.

Читайте також:
У Вільнюсі Зеленський зустрівся з лідеркою білоруської опозиції Тіхановською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна