У Вільнюсі Зеленський зустрівся з лідеркою білоруської опозиції Тіхановською

 

Президент України Володимир Зеленський і лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська провели неформальну зустріч у Вільнюсі, під час візиту Зеленського до Литви.

Як передає “РБК-Україна“, про подробиці зустрічі розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, зустріч пройшла на одному з протокольних заходів Конференції реформ в Україні. Тіхановська, як і Зеленський, була однією з його учасників.

“Під час неформального спілкування вона підійшла до президента України Володимира Зеленського, представилася і подякувала за те, що Україна підтримує білоруський народ. Наша держава дійсно щиро і послідовно в цій підтримці. Ми бажаємо білорусам добра і зацікавлені в тому, щоб сусідня Білорусь розвивалася як демократична європейська держава”, – зазначив Кулеба.

Раніше цього тижня Кабінет Міністрів України схвалив санкції щодо 52 громадян Білорусі. Серед підсанкційних білорусів виявився син Олександра Лукашенка.
До цього четвертий пакет санкцій проти режиму Лукашенка запровадив Європейський Союз.

Читайте також:
Суд у Гомелі засудив довірених осіб Тіхановської на виборах до 6 та 6,5 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна