Росіяни застосували для удару по Запоріжжю авіаракети Х-22 і Х-59 з Рязані й Ростова. Зеленський обіцяє кару

Для масованого удару по житлових будинках у Запоріжжі російські війська застосували ракети Х-22 й Х-59, бомбардувальники й винищувачі Су-35 із російських летовищ та зенітні ракети комплексу С-300.

Про це вдень у неділю, 9 жовтня, інформує пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ.

“Починаючи із 00.30 9 жовтня, виявлено шість бомбардувальників Ту-22М3, які працювали з аеродрому Рязань, та сім Су-35 – з аеродрому Маринівка Ростовської області.
Удару по Запоріжжю було завдано із тимчасово окупованих територій – з районів Мелітополя та Бердянська. Випущено чотири крилаті ракети Х-22 (із Ту-22М3) та дві керовані авіаційні ракети Х-59 (із Су-35).
Крім того, противник завдав ракетного удару зенітними ракетами із ЗРК С-300. Було випущено близько 16 ракет по цивільній інфраструктурі міста та житлових кварталах”, – розповіли в КПС.

Російські військові, які віддавали та виконували наказ ударити ракетами по житлових будинках у Запоріжжі 9 жовтня, будуть покарані – про це заявив президент Володимир Зеленський у ранковому дописі в соцмережі.

“Знову Запоріжжя. Знову нещадні удари по мирних людях. У житлові будинки, просто посеред ночі. Уже зараз відомо про 12 загиблих. 49 постраждалих у лікарні, із них 6 дітей.
Абсолютна підлість. Абсолютне зло. Нелюди і терористи. Від того, хто віддав цей наказ, і до всіх, хто цей наказ виконав. Вони відповідатимуть. Обов’язково. Перед законом і перед людьми”, – написав президент у фейсбуці.

Фотогалерея з фейсбуку Володимира Зеленського:

руйнування від ракетного удару РФ по Запоріжжю 09-10-2022-1 руйнування від ракетного удару РФ по Запоріжжю 09-10-2022-7 руйнування від ракетного удару РФ по Запоріжжю 09-10-2022-6 руйнування від ракетного удару РФ по Запоріжжю 09-10-2022 руйнування від ракетного удару РФ по Запоріжжю 09-10-2022-3 руйнування від ракетного удару РФ по Запоріжжю 09-10-2022-4 руйнування від ракетного удару РФ по Запоріжжю 09-10-2022-5
<
>

“Світ має бачити правду. Ракетний удар по мирному населенню Запоріжжя. Зруйновані житлові та приватні будинки, у яких люди вночі просто спали, просто жили, ні на кого не нападали”, – прокоментував Зеленський фото руйнувань.

“Україна ніколи не хотіла цієї війни. Україна не робила нічого, щоб її спровокувати. Ми маємо справу з державою, яка не хоче миру. З державою-терористом”, – заявив також він, додавши відео ДСНС із місця розбирання завалів.

Читайте також:
Масований авіаудар росіян по Запоріжжю: загинули 12 цивільних, десятки поранених і зруйнованих будинків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна