Масований авіаудар росіян по Запоріжжю: загинули 12 цивільних, десятки поранених і зруйнованих будинків

У ніч на неділю, 9 жовтня, російський агресор вчинив масований обстріл ракетами цивільної інфраструктури міста Запоріжжя, є великі руйнування і десятки жертв.

Про це вранці повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

“Сьогодні вночі ворог застосовував тактичну авіацію задля ракетного удару по обласному центру. За попередньою інформацією, літаки випустили по Запоріжжю 12 ракет.

Більшість ракет влучили в житлові багатоповерхові та приватні будинки в одному з районів Запоріжжя. Частково зруйновано 9-поверховий будинок. Зруйновано п’ять приватних будинків. Уражені об’єкти інфраструктури. Пошкоджено 20 автомобілів.

Наразі відомо щодо 12 загиблих. Ушпиталено 49 постраждалих, з них 6 дітей. Інформація уточнюється”, – написав Старух у телеграмі.

Перше повідомлення про обстріл від нього прийшло о 2:25 ночі.

Уранці голова області зазначив, що під завалами можуть перебувати люди. На місцях подій триває рятувальна операція. Вже врятовано 8 осіб.

Постраждалим надається необхідна допомога.

Водночас в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв раніше інформував, що внаслідок ракетного удару загинули щонайменше 17 осіб. Ця інформація пізніше не підтвердилася.

Секретар міськради о 8:29 уточнив, що ушкоджено близько 20 будинків приватного сектору та близько 50 багатоповерхівок. Також ушкоджено 4 освітніх заклади.

О 9:18 Куртєв зазначив: “У міських лікарнях ушпиталено 40 людей, які постраждали від сьогоднішнього нічного обстрілу. 35 з них знаходяться у стані середньої тяжкості. Також ушпиталено дві дитини. Вони – у легкому стані. На амбулаторному лікуванні знаходиться 12 людей”.

Комунальники починають працювати, але людей не вистачає. Тому всі небайдужі запоріжці можуть долучитись до розбирання завалів, закликав Куртєв.

У соціальних мережах з’являються фото і відео з місця подій.

Нагадаємо, впродовж кількох останніх днів поспіль росіяни били по Запоріжжю зенітними ракетами С-300 та застосовувати проти мирних жителів дрони-камікадзе. Число жертв ракетного удару по місту 6 жовтня зросло до 19 осіб.

Читайте також:
За добу відбулося майже 40 бойових зіткнень, ЗСУ відбили атаки біля 9 населених пунктів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна