Наєв озвучив кількість батальйонно-тактичних груп РФ на війні проти України

Наразі на території України діє близько 120 батальйонно-тактичних груп РФ загальною чисельністю майже 162 тисячі осіб.

Про це повідомив в ефірі телемарафону у п’ятницю, 7 жовтня, командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв.

“На початку збройної агресії було близько 90 БТГ загальною чисельністю близько 140 тис. осіб. Станом на зараз на території України діє близько 120 БТГ загальною чисельністю близько 162 тис. осіб”, — розповів офіцер, його цитує “Новое время”.

Водночас Наєв додав, що потужність російської армії більше уявна, ніж справжня.

“В РФ більш уявна потужність, показуха. Їхні командири завжди зростали по службі тільки завдяки лояльності до військово-політичного керівництва росії, до своїх командирів, і по службі у них просувались не ті, хто спроможні, професійно підготовлені, а ті, хто гарно каже щось добре своєму начальнику, закриває очі на свої прорахунки і подає як свій успіх”, — зазначив командувач об’єднаних сил.

Він також розповів, що забезпеченість російських військових боєприпасами дещо знизилась, але це пов’язано зі зменшенням фронту оборони.

По ракетах у них є проблема з Іскандерами і з ракетами до систем “Точка”, це факт. Також є проблема з реактивними снарядами до систем “Смерч” і “Ураган”. Вони здійснюють підвезення цих реактивних снарядів, у тому числі з території Республіки Білорусь. Тобто, збройні сили Білорусі віддають їм ці снаряди. Щодо ствольної артилерії, мінометів, то на снарядний “голод“ (армії РФ — Н.) ми не розраховуємо”, — сказав Наєв.

Читайте також:
СБУ показала “командний пункт” росіян у свинарнику на Херсонщині. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна